Direktlänk till inlägg 19 februari 2008

Det är synd om förkylda män..

Av Camilla Lindholm - 19 februari 2008 18:11

I morse vaknade Lars med en täppt näsborre. Oroligt, drog han mig i armen samtidigt som han med uppriktig skräck i blicken sa "Camilla, Camilla, jag kan inte andas med ena näsborren, tror du min vänstra lunga kommer förtvina nu?" Som det barn män transformeras till vid förkylningar fick jag trösta och lugna honom att så troligtvis inte skulle bli fallet. Nu är han nyss hemkommen och vid varje nysning låter han som om han är ytterst nära döden och ibland uttrycker han nästan en önskan om att få gå över till andra sidan - för han LIDER. Och män far mycket illa när de är förkylda, antagligen mycket mer än vad vi kvinnor någonsin kan förstå eller föreställa oss. De kräver sin flickväns fulla uppmärksamhet för att härda ut i denna extremt svåra stund. Jag är bara glad att han ännu inte har ont i halsen eller är febrig, ty om så sker bör jag nog stanna hemma från jobbet och ställa in all träning för att stötta min sambo när han har det som allra svårast i livet.


Som om inte prövningarnas tid var förbi fick Lars idag ett suspekt telefonsamtal från någon eller några okända manliga individer. Tydligen sa de något som innefattade orden flickvän, naken och några saker till. När jag varken var hemma eller svarade i telefon blev han så skärrad att han kände sig tvungen att se om bilen stod på sin vanliga plats. Det var ungefär då jag kom hem från min cykeltur och kunde förkunna att jag levde och dessutom med hälsan i behåll. Det var ju gulligt att han blev så orolig men jag får nog se till att han inte ser så mycket på CSI i fortsättningen! Det är inte så vanligt att kvinnliga triathleter blir bortrövade, våldtagna och fastbundna :-)! Och tur är väl det.


Dagens träning bestod i duathlon-intervaller kl 7.45 inne på atleticum. Jag klarade tiderna men kroppen skrek över att springa fort så tidigt på morgonen. Lite senare betade jag av mitt långpass på cykel eftersom jag inte kommer hinna göra det i helgen. Det är nämligen en löptävling i Eslöv på lördag då jag vanligtvis kör mitt längsta cykelpass. Det ska bli kul att se hur det går.    

 
ANNONS
 
Ingen bild

Blåbäret

19 februari 2008 19:33

Hej Camilla! Vilken trevlig och läsvärd blogg du har! Jag är en glad motionär som ska ge mig på järnmannen i Kalmar för första gången. Jag läser kontinuerligt din blogg för att få lite inspiration till träningen. När man går upp halv sex en söndagmorgon för att köra ett långpass och faktiskt njuter av det så känns det skönt att veta att man inte är ensam om denna galenskap. Nu till min fråga. Tror du att det är rimligt att köra en mara i juni om man kör i Kalmar i augusti? Jag har sprungit maror tidigare har har inga direkta krämpor efteråt förutom träningsvärk. Däremot kan det kännas segt på löppassen veckorna efter. Vad är din analys?

 
Ingen bild

camilla

19 februari 2008 20:00

Men, det är ju galet! Att du dessutom njuter av det gör mig orolig och jag råder dig till att inte prata med dina bekanta om detta! Däremot är det trevligt att du vill köra Kalmar :-).

Jag har ingen aning om hur mycket och hur länge du tränat så därför är det väldigt svårt för mig att ge goda råd. Men en fråga du bör ställa dig är:

Vilket är viktigast maran eller Kalmar?

Om svaret är Kalmar skulle jag nog avstå maran bla pga.

1 Den ligger för nära
2. Det är första gången du kör Kalmar så du behöver all träning du kan få - utan avbrott
3. Du måste återhämta dig från maran och gör att du måste reducera träningen både före och efter maran under en mycket viktigt period i IM-träningen.

Lycka till med träning och Kalmar och kul att du gillar min blogg!!

 
Ingen bild

The voice in the ghetto

20 februari 2008 19:55

Ja, så va d en bra blogg igen här.

1. Stort beröm ska du ha för din fina dress du hade när du kom till simhallen i Måndags (MVG)
Kom ihåg det e din rättighet och killars skyldighet att titta på brudar som gjort en sån ansträngning.

2. Men kära nån, d e ju självklart att män också måste vara "små" o få bli omhändertagna. Tänk på alltid annars drar vi ut stolen eller öppnar dörrar för damer. Betaslar gör män ibland om nån dam e med, inte tusan kräver de stålarna tibax.

alla flickor får va på badhuset en dag om året då förpassas vi därifrån, omvänd situation finns ej.

En bigbauta feminist satt på nyhetsmorgon o sa att män var en genetisk defekt och kvinnor borde avlas genom jungfrufödsel.


Så snälla. SNÄLLA, låt Lars också få vara liten och få hjälp som ni får de övriga 51 veckorna om året.

Puss o kram

 
Ingen bild

camilla

20 februari 2008 23:20

The voice, tack för din komplimang. Jag fick emellertid tänka efter en stund innan jag drog mig till minnes vilka kläder jag sprungit omkring i :-).

Jag missade nyhetsmorgon men du behöver inte vara orolig, de flesta kvinnor älskar män och tycker ni är underbara! Det är troligt att vi klarar oss utan er, men vi vill inte :-)!

 
Ingen bild

Lars K

21 februari 2008 12:25

Camilla, ni kvinnor har ingen aning om hur hårt en förkylning drabbar en man - Det måste vara en gigantisk skillnad mellan män och kvinnor i det hänseendet (också).
Förresten så är det väl inte konstigt om Lars blir uppjagad. Han tvingas ju se Dr. House där det konstateras att om man köper otvättade jeans så suger kroppen i sig en massa bekämpningmedel och lägger ner all verksamhet. Varje vecka blir man nu itutad att minsta lilla skavank kan få effekter som gör att man nästan dör åtminstone tre gånger innan den briljante doktorn kommer på lösningen.
Dessutom så har Aftonbladet sagt att "en vanlig förkylning kan vara en dold folksjukdom".
Så, Camilla - Var snäll mot Lars. Det är förresten något som jag tycker ska gälla rent generellt, dvs alla borde vara snälla mot Lars och inte då enbart din Lars.
Ha det gott!
Lars

 
Ingen bild

LarsA

21 februari 2008 17:39

Jag kan bara instämma i vad tidigare talar sagt!

LarsA

 
Ingen bild

Camilla

21 februari 2008 18:35

Haha - lysande sammanfattning av Dr House :-) :-). Okej, ni Larsar bör behandlas varsamt.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Camilla Lindholm - 13 augusti 2012 09:28

Tiden går och nästan hela sommaren har nu passerat. Långsamt blir jag bättre och denna vecka är det tänkt att jag ska börja träna lite lite mer vilket betyder en si så där 10-14h. Håll tummarna för att huvudet sitter kvar och armar och ben svarar - s...

Av Camilla Lindholm - 27 juni 2012 20:13

Först kommer ingenting, sen kommer ingenting och sen får man hela flaskans innehåll på tallriken. Det är väl det som brukar kallas för ketchupeffekten, eller som i mitt fall att det händer massor  av saker på en gång. Nu kan jag i och för sig inte hä...

Av Camilla Lindholm - 18 maj 2012 11:17

Phua vilken pärs det har varit. Efter magsjukan vars sviter fortfarande ger sig till känna genom en orolig och öm mage och lite andra besvär så börjar jag skönja ljuset i tunneln. I efterhand kan jag konstatera att det nog inte var jättebra att start...

Av Camilla Lindholm - 2 maj 2012 08:47

Såhär några dagar efteråt är det nästan komiskt det som hände i Holland. Tydligen var det inte meningen att jag skulle köra denna tävling - en favorit som jag vunnit 2år i rad. Strul har det varit en bra bit innan denna tävling men låt mig börja från...

Av Camilla Lindholm - 20 april 2012 11:10

och avsaknaden av att bara kila ner två trappor till ett framdukat frukost och middagsbord är total. Dagens ständiga fråga är numera - vad ska vi äta i dag då? Något som man kanske inte kan äta som huvudmål men ändock är fantastiskt gott är hemgjort ...

Presentation

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6
7
8 9 10
11 12 13 14
15
16 17
18
19
20
21 22 23 24
25 26 27
28
29
<<< Februari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

  • Blogginfo.se

RSS

Följ bloggen

Följ Camilla Lindholms tri-blogg med Blogkeen
Följ Camilla Lindholms tri-blogg med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se