Alla inlägg under mars 2009

Av Camilla Lindholm - 17 mars 2009 19:32

Den gångna helgen var ganske intensiv men nu börjar mitt hem likna ett hem även om det finns hur mycket som helst kvar att göra. Träningsmässigt har jag känt mig  lite seg och det första coach Jens gjorde när han kom hem från sitt läger på Lanzarote var att stryka ett av mina träningspass. När han ville stryka ännu mer tyckte jag att vi kunde vänta och se hur kroppen känns. Jag vill ju ogärna ta bort pass i onödan ;)! Förhoppningsvis ska jag snart återhämta mig och känna mig stark igen. Idag passade jag på att springa mitt pass lite tidigare. På så sätt fick jag njuta av fågelkvitter och vårens återtåg (vädret har ju minst sagt växlat kraftigt den senaste tiden). Löpturen gav en föraning om vad som komma skall; värme, sol och minimalt med kläder.....mmmm. Jag kan inte nog poängtera hur mycket jag gillar värme. Dagen till ära premiärsprang jag mina nya Grid Sinister från Saucony. I år är de vita och mintgröna, vilket visst ska vara årets innefärg om man får tro modespecialisterna. Det var ett tag sedan jag sprang i den skon så jag hade nästan glömt bort hur otroligt sköna de är........


Sammanfattningsvis så har det varit en ganska bra tisdag och avslutningen lär ju bli kronan på verket. Det är nämligen Dr House ikväll...

ANNONS
Av Camilla Lindholm - 14 mars 2009 22:53

Den här dagen får nog gå till en historien som en av de jobbigare. Först seteg jag  upp i ottan för att simma mitt uteblivna gårdagspass som enligt schemat var styrkebetonat -jippi. Sen var det nämligen dags att hämta min nyinköpta soffa som nu när den är uppackad kanske var lite väl stor för mitt vardagsrum. Men så kan det bli när man beställer den innan man fått sin lägenhet :)! Hur som helst så var den otroligt tung, otymplig och besvärlig att få in och inte blev det bättre av att mina armar kändes som fiskrens efter morgonens simpass. Sen har det gått i rasande fart, jag har hämtat ytterligare en möbel, målat sovrummet samt städat som en tok så att lägenheten ska kännas hyfsat bebolig. Däremellan hann jag med mitt långpass i löpning, bitvis tillsammans med Eskil som nästan skulle springa lika långt. Till dig Eskil vill jag bara säga att vi sprang typ 10-15s snabbare per km än vad vi trodde när jag checkade tempot i parken. Vem hade trott det när kroppen kändes lam efter en hel dags lägenhetsfix. Måste varit kompressionsrören (som Coach Jens kallade dem) förtjänst.  Sen har jag även hunnit med att spontanköpa två rullar reatapeter till en bit av min hall. Det var Patrik som hjälpt mig hela dagen som fick den ärofyllda uppgiften att sätta upp dem. Han svor konstant i lika många timmar som det tog att sätta upp dem.


Han var klar lagom till att se röstningen av melodifestivalen där svenska folket tydligen tyckte att vi skulle skicka en blonderad operahäxa till Moskva istället för snygg-Måns eller Alcazar, eller varför inte grabbarna i EMD nu när Alexander Bards BWO inte ens fick vara med. Nu har vi i allafall bäddat för nederlag och fiasko.


Nu känner jag mig redo för slakt, ont i fötter, rygg, axlar, ben och på säkert något mer ställe jag för tillfället glömt. Jag som gammal bonddotter borde klara mer. I morgon är en ny dag, tre träningspass och fortsatt oändligt lägenhetsfix........hoppas jag överlever dagen. Mmm, det är skönt med helger så man hinner vila upp sig till en ny jobbig arbetsvecka......

ANNONS
Av Camilla Lindholm - 13 mars 2009 23:53

inte bara väggarna utan även sig själv, sina kläder och sitt golv. Trots att det ligger papper överallt så har jag lyckats pricka ner golvet - förstår inte hur det är möjligt. Nu har vi målat vardagsrum, hall och kök. I morgon får det bli sovrummet innan det är dags att hämta min nyinköpta soffa, sätta ihop skåskåpet samt tv-bänken och försöka sätta upp saker på väggarna. Pust, undrar hur mycket jag hinner. Tack och lov så kommer jag få lite hjälp!


Som om inte detta är träning nog, vilket mina axlar tycker så har jag lyckats cykla 4.5h idag. I morgon får det bli simning och löpning. Nu är jag toktrött och tänker sova bums. 

Av Camilla Lindholm - 12 mars 2009 21:28

Så sent som i morse på min löptur i solen innan frukost tänkte jag "skönt att det äntligen lider mot vår så man slipper snöblaskhelvetet" . Den tanken skulle jag nog aldrig tänkt för nu snöar det som aldrig förr - hua. Annars har dagen varit bra och löpkänslan under kvällens 400ingar var betydligt bättre än föregående veckas. Innan det passet hann jag även med en föreläsning om motivation för TetraPaks härliga anställda. Sedan var det bara att gasa sig hem till Malmö för att hinna leka lite med grabbarna inne på atleticum. De är så roliga, under ett moment hoppar vi explosiva upphopp och då tävlar de med mig om vem som kan hoppa högst. Jag vinner aldrig, vilket de ideligen påpekar samtidigt som de hånar mig :). Jag försöker hoppa som en galning men en tjej på 1.64 lär väl aldrig kunna utveckla lika mycket kraft som två grabbar på över 1.90 Men jag tål att hånas, så länge det är med glimten i ögat.


I tisdags var jag som bekant i Trelleborg och jag är oerhört stolt och glad över att återigen få springa i det danska märket Fusions kläder. De har tom blivit ännu bättre sedan sist och deras triathlondräkt är helt i kompressionsmaterial. Jag fick med mig ett par kompressionsstrumpor hem som jag nyfiket drog på mig inför tisdagspasset. Mitt betyg är att de var oerhört sköna och funktionella. Vaderna till skillnad från låren kändes lätta passet igenom och de är även sköna att ha på efter ett hårt träningspass för att påskynda återhämtningen. Det är en ung dansk kille boendes i Trelleborg som har fått agenturen här i Sverige. Han håller själv på med triathlon och vet vilka krav man bör kunna ställa på bra kläder. Han kommer även snart öppna en webshop (www.fusionsport.se)  och då är det bara att beställa.


Jag har även fått klarteckan från Kenneth som tillhandahåller hårmineralanalyserna som jag använt mig av 2008 om fortsatt samarbete.  Vi hade ett givande samtal om allt från metabolismtyper hos olika elitidrottare till hur sned kalcium/magnesiumbalansen är hos de flesta idrottare. Och detta är en oerhört viktigt balans för musklernas hållbarhet. Så käka magnesium som aldrig förr, eftersom det är det som felas  :)!

Av Camilla Lindholm - 11 mars 2009 18:30

Nu med bara en dryg månad kvar till första tävlingen som går av stapeln i Holland så tyckte jag att det var på tiden att befria min tempocykeln från vilan sedan Arizona. Det blev tre timmar i solen och med ett par kortare etapper i tävlingsfart på en IM. Döm av min förvåning när nästan det första jag gör ar att cykla ikapp en grym brud med tävlingscykel och ryggsäck på ryggen som visar sig vara Jona. Jag följer henne till Höllviken, cyklar vidare bara för att upptäcka att många saker kan ändras här i livet men vinden i och runt Malmö, den kan man alltid räkna med :)! Gårdagens träningspass bjöd först på simning och senare på kvällen även den vanliga tisdagslöpningen i parken. Eskil tyckte synd om mig som alltid springer själv och bjöd in mig att springa med honom, Daniel och Seppo bla. De utlovade tiderna kändes snabba men överkomliga tills verkligheten kom ikapp och de rusade iväg i ett rasande tempo, fjärran från de utlovade tiderna. Resultatet? Camilla blev trött och lämnad ensam :)! Väl hemma slickade jag såren med ugnsbakade rotsaker och lax innan det avslutande passet som bestod i att spackla hål och tejpa lister inför helgens målning.


Igår var jag även på utflykt till Trelleborg. Vad som hände där får jag återkomma till för nu ska jag iväg och motionera....so long!

Av Camilla Lindholm - 9 mars 2009 22:06

Som bekant tillbringades helgen med konferens på Bosön i Stockholm. Det är alltid trevligt eftersom det känns som en enda stor släktträff där man antingen växlar några ord med gamla bekanta, utspridda lite var stans i Svea, eller knyter nya kontakter. Hur som helst var det en trevlig men lång dag då Jocke och jag  inte var hemma förrän 24.00 Själv var jag helt slut eftersom ett gäng idioter hållt mig vaken hela natten lördag till söndag. Trots det lyckades jag masa mig upp vid 6.30 för att hinna med mitt löppass innan konferensen.


Idag har jag som vanligt pysslat med lägenheten men även hunnit trycka in tre träningspass. Jag siktar på att få lägenheten i beboligt skick så fort som möjligt så att jag sedan kan ägna mig helhjärtat åt träning :)!


  

Av Camilla Lindholm - 7 mars 2009 22:08

Gästbloggare: Daniel Runemalm


Idag vaknade jag upp med Peter vid min sida. Det var ett tag sen senast. Vi har inte delat säng sedan transibiriska järnvägen för tre år sedan och den avslutande hotellnatten i St. Petersburg. Sedan dess har vi varit åtskilda fram till i somras, då vi återigen bor i samma stad. Fast nu har Peter flickvän, så det minskar ju också vårt sängdelande högst påtagligt. Dessutom har vi heller ingen anledning att dela säng eftersom vi inte längre är på resande fot, så att säga.

Och eftersom Peter är morgonmänniska blev det inte revelj förrän makalöst sent på dagen - klockan nio. Sen skulle det cyklas.


Den första timmen hjälpte mp3-spelarens shuffle-mode på omväxlande Metallica och omväxlande franskakurs med fraser som "Kan ni rekommendera en bra fiskrestaurang", att ignorera det snöblandade regnet i ögonen.
Den efterföljande timmen växte misären i takt med att vätan trängde djupare in på huden.
Den sista timmen blev en kamp mot klockan - skulle jag hinna hem innan fötterna och fingrarna behöver amputeras till följd av köldskada, eller skulle jag komma hem efter att det är försent med amputation.

Trivsamt samkväm kan bedrivas på flertalet sätt – fast mat bör alltid vara involverat. Så därför bestod den utsökta kvällsvarden av en rökt makrill, två glas rött vin, en banan och en näve nötter.
Nu sitter det säkerligen ett antal människor och reagerar kraftullt i detta hemska tilltag att dricka rött vin till fisk. Trams, säger jag. Rött vin går precis lika bra som vitt.


Nu sover Peter sött i soffan bredvid mig och en godkänd dag är på väg att drifta bort. Fast drifta bort heter det nog inte på svenska. ”Drift away” är ju annars ett skönt uttryck.

Dagens enda missöde uppstod när det var tid för nyheterna. Kommer aldrig ihåg om det är på SVT1 eller SVT2, chansar fel och får några sekunders hjärtklappning när det bisarrt värdekassa Melodifestivaltramseriet flashar förbi på skärmen innan makten över fjärrkontrolen återfås och Lennart Hedenmos trygga röst istället fyller rummet.

Av Camilla Lindholm - 6 mars 2009 22:28

Det har varit en hektisk vecka för mig och jag har knappt suttit ner alls - bortsett från när jag jobbat :)! Å andra sidan har inte min soffa kommit ännu så det har inte funnits så mycket att sitta på eller titta på eftersom TV:n inte är korrekt inkopplad (vi har tv-box här och jag hade visst inte alla delar till den). Jag är en person som kan vara ganska hetsig och vill ha allt klart på en gång. Det har gjort att jag känt mig helt slut. Och ändå är jag frustrerad över att ingenting känns klart ännu. Jag har i alla fall kommit så långt att jag satt upp gardinstänger, köpt köksbord och stolar, som jag även lyckats skruva ihop. 


Eftersom min träning är beroende av att jag är avslappnad i mitt vanliga liv har den verkligen lidit. Idag klev jag upp ur bassängen och hoppade dessutom över mitt inplanerade cykelpass. Bättre tappa ett par pass än vara sliten i flera veckor. Istället roade jag tiden med att göra spinningpass (4a) till spinningutbildningen jag snart ska hålla, hämta min nya matta, köpa ett skoskåp, se på diverse inredningsprylar, köpa målarfärg (spacklat har jag gjort tidigare) samt gå med Anna på Malmös mässa för Hem och Villa. Jag vet inte hur det gick till men där lyckades jag få med mig tre lampor från Herstal - Anna och jag triggade varandra till att köpa eftersom det var halva priset.  I morgon ska jag försöka hinna med mina tre pass innan flyget till Stockholm går 14.25 Jag ska nämligen på SIPF-konferens (idrottspsykologi) på Bosön. Den här gången handlar det om den mentala verktygslådan. Undrar hur bra den är på att dra ut pluggar ur väggarna :)!

Presentation

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11 12 13 14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

  • Blogginfo.se

RSS

Följ bloggen

Följ Camilla Lindholms tri-blogg med Blogkeen
Följ Camilla Lindholms tri-blogg med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se