Direktlänk till inlägg 3 december 2009

Computrainer och vitaminboost!

Av Camilla Lindholm - 3 december 2009 11:11

Det är bra att passa på att uträtta saker under säsongsvilan så igår blev det både ett besök hos Ulla på www.kostverkstaden.com och upphämtande av min Compu Trainer som legat och väntat på mig i Lund. Det kändes som julafton och jag kan knappt bärga mig efter att få köra ett hårt och svettigt pass på den :)! Men jag är i gott sällskap, av de 10 främsta damerna på Hawaii i år tränar 5 på CT. Nu återstår bara att se om jag blir lika bra :)!


Syftet med besöket hos Ulla var att ta ett hårmineralanalystest, vilket är fantastiskt bra såhär efter säsongen. Det ger ett tydligt kvitto på hur balansen är i kroppen. Testet visar mycket tydligt ifall jag har någon oblans och/eller brist. Har jag det så får jag konkret veta vad jag bör göra för att rätta till problemet. Jag har haft mycket hjälp av det så det ska bli spännande att se hur statusen är. Jag har ju haft en bra men lång säsong och det sliter en del. Dessutom har jag på sistone tagit en rad vaccinationssprutor inför Malaysia. Den sensaste tog jag direkt efter att jag kommit hem (twinrix). Dagen efter blossade det upp ett mystiskt litet utlsag som växte lite lite för var dag. Dessutom kliade det något förskräckligt så efter en vecka bestämde jag mig för att kolla upp det. Det visade sig vara bältros som kan poppa upp hos personer som haft vattkoppar som barn!!! Jag vet att man kan bli riktigt sjuk av bältros. Som tur var så har jag inte blivit det, utan känner mig mest sömnig och kliig. Mina utslag är inte heller större än ca 1-2cm i diameter. Sjukvården förnekade bestämt något samband mellan sprutan och utslagen men för mig är det uppenbart. Det kan omöjligt vara en slump. Vaccin är till för att stimulera immunförsvaret att bilda antikroppar mot det man sprutat in så det är självklart att immunförsvaret temporärt försvagas. Lägg där till ytterligare några vaccinsprutor, lång resa med stor temperatur- och tidsskillnad, hård tävling samt tillbakaresa till kyla och stressigt jobb. Jag tror att den sista sprutan blev lite overkill för mig. Nu boostar jag i alla fall med L-Lysine och några specifika vitaminer och mineraler för att förhindra att utslagen sprider sig mer. Jag tycker det redan börjat verka eftersom utlagen mirakulöst slutat sticka och klia.


Träningsmässigt har jag inte gjort mycket mer än rört mig lite för att stilla det värsta rörelsebegäret. Idag gästade jag tom simhallen (han undvikt den eftersom jag inte vetat ifall utslagen smittade eller inte) för att simma/bada några meter. Annars laddar jag inför helgens spinningutbildning. Kul.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Camilla Lindholm - 13 augusti 2012 09:28

Tiden går och nästan hela sommaren har nu passerat. Långsamt blir jag bättre och denna vecka är det tänkt att jag ska börja träna lite lite mer vilket betyder en si så där 10-14h. Håll tummarna för att huvudet sitter kvar och armar och ben svarar - s...

Av Camilla Lindholm - 27 juni 2012 20:13

Först kommer ingenting, sen kommer ingenting och sen får man hela flaskans innehåll på tallriken. Det är väl det som brukar kallas för ketchupeffekten, eller som i mitt fall att det händer massor  av saker på en gång. Nu kan jag i och för sig inte hä...

Av Camilla Lindholm - 18 maj 2012 11:17

Phua vilken pärs det har varit. Efter magsjukan vars sviter fortfarande ger sig till känna genom en orolig och öm mage och lite andra besvär så börjar jag skönja ljuset i tunneln. I efterhand kan jag konstatera att det nog inte var jättebra att start...

Av Camilla Lindholm - 2 maj 2012 08:47

Såhär några dagar efteråt är det nästan komiskt det som hände i Holland. Tydligen var det inte meningen att jag skulle köra denna tävling - en favorit som jag vunnit 2år i rad. Strul har det varit en bra bit innan denna tävling men låt mig börja från...

Av Camilla Lindholm - 20 april 2012 11:10

och avsaknaden av att bara kila ner två trappor till ett framdukat frukost och middagsbord är total. Dagens ständiga fråga är numera - vad ska vi äta i dag då? Något som man kanske inte kan äta som huvudmål men ändock är fantastiskt gott är hemgjort ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se