Direktlänk till inlägg 3 oktober 2011

Med risk för upprepning.....

Av Camilla Lindholm - 3 oktober 2011 13:05

...MEN vilket oktoberväder vi upplever för tillfället. Jag njuter och trivs utomhus så mycket jag orkar. Bäst valuta för vädret får man under en cykeltur då löpning går att utföra i vilket väder som helst. Men att cykla i värme med kortärmat och shorts är något alldeles extra så det var bara att passa på. Dessvärre gör trafiken mig bekymrad. Redan inledningsvis blev jag prejad av en arg och kanske stressad bilist i en liten rondell. Bilen ville absolut om och eftersom rondellens bredd räckte till oss båda fick jag flytta upp på refugen. Med det sagt så vill jag bara påminna om att vägarna är till för oss alla, vi cyklister vill ingen något ont och väljer den väg som för tillfället upplevs mest säker. Cykelvägar är inte alltid det mest naturliga vägvalet ifall den är full av grus, barnvagnar, gåendes med eller utan husdjur. Om vi alla vänligt försöker sammarbeta i trafiken tror jag upplevelsen för båda parter blir så mycket roligare. I Italien och Spanien tutar gärna bilisterna - inte elakt utan de vinkar och glatt och uppmuntrande när de sedan kör förbi. 


Jag har även hunnnit med en sväng till Småland för att hälsa på min pappa som på tisdag fyller 74år. Som vanligt lämnar man med mer än vad man kom med. Min far är nog en av de snällaste och mest givmilda jag känner. Det känns som lyx att få kött, morötter, lök, äpplen, majs, ägg, potatis och tom hasselnötter utan vare tillsatser eller bekämpningsmedel. Fast egentligen är det ju detta som är det naturliga och allt annat borde vara befängt. Jag vet att storskaligt jordbruk med monokulturer gynnar skadedjur och parasiter men visst torde det finnas andra sätt att bekämpa dessa än med starka kemiska medel. Jag vet att forskningen inom biologiska bekämpningsmedel kommit långt. Det är upp till oss konsumenter att tydligt visa vad vi vill och inte vill ha i våra matvaror. Det är vi som köper varorna och väljer fler medvetet så kommer producenter garanterat uppmärksamma detta. Vi har redan sett vad konsumentpåverkan kan bidra med . Genom att många valt bort gifter som tex glutamat (smakförstärkare) och transfetter har fler producenter valt att eliminera detta ur sina produkter. Det kan bli bättre men vi har bara börjat....så fortsätt ställa krav :). 


Träningsmässigt så var veckan varit en av de lite mer piggare. Jag har känt mig lite tröttare än vanligt men lyckades rycka upp mig och få till ganska bra träning till slut. Höjdpunkten var nog ändå mitt 3h cykelpass i 20grader och sol. Detta kommer jag leva länge på.......

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Camilla Lindholm - 13 augusti 2012 09:28

Tiden går och nästan hela sommaren har nu passerat. Långsamt blir jag bättre och denna vecka är det tänkt att jag ska börja träna lite lite mer vilket betyder en si så där 10-14h. Håll tummarna för att huvudet sitter kvar och armar och ben svarar - s...

Av Camilla Lindholm - 27 juni 2012 20:13

Först kommer ingenting, sen kommer ingenting och sen får man hela flaskans innehåll på tallriken. Det är väl det som brukar kallas för ketchupeffekten, eller som i mitt fall att det händer massor  av saker på en gång. Nu kan jag i och för sig inte hä...

Av Camilla Lindholm - 18 maj 2012 11:17

Phua vilken pärs det har varit. Efter magsjukan vars sviter fortfarande ger sig till känna genom en orolig och öm mage och lite andra besvär så börjar jag skönja ljuset i tunneln. I efterhand kan jag konstatera att det nog inte var jättebra att start...

Av Camilla Lindholm - 2 maj 2012 08:47

Såhär några dagar efteråt är det nästan komiskt det som hände i Holland. Tydligen var det inte meningen att jag skulle köra denna tävling - en favorit som jag vunnit 2år i rad. Strul har det varit en bra bit innan denna tävling men låt mig börja från...

Av Camilla Lindholm - 20 april 2012 11:10

och avsaknaden av att bara kila ner två trappor till ett framdukat frukost och middagsbord är total. Dagens ständiga fråga är numera - vad ska vi äta i dag då? Något som man kanske inte kan äta som huvudmål men ändock är fantastiskt gott är hemgjort ...

Presentation

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

  • Blogginfo.se

RSS

Följ bloggen

Följ Camilla Lindholms tri-blogg med Blogkeen
Följ Camilla Lindholms tri-blogg med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se