Direktlänk till inlägg 7 december 2011

...och dagarna rullar på.....

Av Camilla Lindholm - 7 december 2011 08:52

...igår var det så åter dags för en kontroll hos barnmorskan och allt var som vanligt bra - vilket är skönt att veta. Det är underligt men så fort jag lägger mig där på britsen för att barnmorskan ska undersöka Kajsa så är den annars så livliga tösen helt stilla och orörlig. Jag tror minsann att hon är en liten lurifax för vi hann knappt lämna mottagningen innan hon började sparka och boxas som bara den.  Väl där skrev vi även in speciella önskemål angående förlossningen, vilket inte är det lättaste eftersom jag helt saknar personlig erfarenhet av denna. Dock lyckades vi skriva in att vi tackade nej till den annars obligatoriska K-vitaminsprutan (hur många mödrar vet för det första om att den ges och varför???). Jag har en jättebra barnmorska men att döma av hennes reaktion så var hon ganska förvånad. Jag tror bestämt att Patrik och jag är de första som avböjt den. Så varför gjorde jag det då??? För att slippa lägga ut en lång text här så länkar jag till följande sida istället www.vaccination.inoz.com/VitaminK.html 


En del som läst mina inlägg om läkemedel och dyl har kanske fått uppfattningen om att jag är rabiat motståndare till hela branschen. Så är naturligtvis inte fallet och jag kan absolut inte tänka mig att vara utan den. Jag är den första att sålla mig till uppfattningen att medicinsk forskning har och fortsätter att rädda mängder av liv. Särskilt inom akutsjukvården har sjukvården uppvisat fantastiska resultat. I min värld gäller dock inte antingen eller utan jag ser gärna att man kombinerar det bästa från två världar. Det är bra att man är kritsik mot alternativa vårdformer då det finns många lurendrejare/okunniga som förstör för seriösa utövare med enorm erfarenhet och kunskap (det bästa hade nog varit med kvaltietsgarantier och eller licensiering på/av de utbildningar som finns - något som redan finns i andra länder) dock tycker jag ibland att debatten är felvinklad och att den fokuserar på fel saker. Likväl bör medicinbranschen vara kritiskt till sin egen forskning, vilket den i regel faktiskt är. Problemet är att de kritiska forskningsresultaten ibland dränks och försvinner till förmån för konventionen. När jag själv undervisade på högskolan var det utifrån principen att man ska vara ödmjuk/kritisk till sina forskningsresultat men samtidigit ha en kunskap om att gårdagens sanning kanske inte gäller idag. Forskningen går förhoppningsvis framåt och säkra medel idag kanske visar sig vara farliga i morgon. Homoslyr, DDT, Neurosedyn har alla ansetts ofarliga en gång i tiden. Det förklarar mina inlägg och allt jag vill med dem är att du som individ börjar ifrågasätta din invanda tankemönster om varför du tar resp. inte tar en viss medicin/behandlingsmetod. Och till alla mödrar som funderar på att ge gardasil till era unga tjejer - sök upp information på nätet innan eller gå till FASS och studera vilka biverkningar vaccinet kan ge. Där ges förvånandsvärt mycket information som du inte får hos doktorn eller i media.   

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Camilla Lindholm - 13 augusti 2012 09:28

Tiden går och nästan hela sommaren har nu passerat. Långsamt blir jag bättre och denna vecka är det tänkt att jag ska börja träna lite lite mer vilket betyder en si så där 10-14h. Håll tummarna för att huvudet sitter kvar och armar och ben svarar - s...

Av Camilla Lindholm - 27 juni 2012 20:13

Först kommer ingenting, sen kommer ingenting och sen får man hela flaskans innehåll på tallriken. Det är väl det som brukar kallas för ketchupeffekten, eller som i mitt fall att det händer massor  av saker på en gång. Nu kan jag i och för sig inte hä...

Av Camilla Lindholm - 18 maj 2012 11:17

Phua vilken pärs det har varit. Efter magsjukan vars sviter fortfarande ger sig till känna genom en orolig och öm mage och lite andra besvär så börjar jag skönja ljuset i tunneln. I efterhand kan jag konstatera att det nog inte var jättebra att start...

Av Camilla Lindholm - 2 maj 2012 08:47

Såhär några dagar efteråt är det nästan komiskt det som hände i Holland. Tydligen var det inte meningen att jag skulle köra denna tävling - en favorit som jag vunnit 2år i rad. Strul har det varit en bra bit innan denna tävling men låt mig börja från...

Av Camilla Lindholm - 20 april 2012 11:10

och avsaknaden av att bara kila ner två trappor till ett framdukat frukost och middagsbord är total. Dagens ständiga fråga är numera - vad ska vi äta i dag då? Något som man kanske inte kan äta som huvudmål men ändock är fantastiskt gott är hemgjort ...

Presentation

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

  • Blogginfo.se

RSS

Följ bloggen

Följ Camilla Lindholms tri-blogg med Blogkeen
Följ Camilla Lindholms tri-blogg med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se