Senaste inläggen

Av Camilla Lindholm - 29 juni 2010 21:59

Äntligen har sommaren kommit och med den värme på cykelpassen. Jag älskar verkligen att träna när det är varmt ute. Allt blir så enkelt när man inte behöver ta på sig så mycket kläder varje gång man ska ut på pass. Idag startade jag dagen med ett simpass följt av ett bra cykelpass inkl hårt tempo i 40min, maxtempo för att vara exakt. På kvällningen avslutades dagens träning med ett löppass inkl 4x2km progressivt tillsammans med klubben (Is Göta). I morgon är det Hörby marknadslopp, ett backigt terränglopp om 12.6km om jag inte minns fel. Vi är flera från klubben som åker dit och mitt mission är att samla viktiga poäng i Skånes Grand Prix som jag iom mina tidigare löpvinster faktiskt leder. Håll tummarna att i morgon är min dag :)!

ANNONS
Av Camilla Lindholm - 22 juni 2010 22:50

Jag har kommit igång med träningen igen efter min svacka, vilket känns så oändligt skönt :)! Idag sprang jag ett typiskt standardpass om 4x3km progressivt i bitvis kuperad terräng och det kändes förvånandsvärt bra. Formen ligger där och slumrar och med lite mer kvalitet så ska jag nog få fart på benen igen. Jag blev även medveten om alla nya faror som lurar där man minst anar det. Exempelvis sprang jag förbi ett bostadsområde där någon klippte gräs och häck och tredje gången jag passerade där blev det nog lite för mycket gräs då det började klia och skava oroväckande mycket i halsen. Dum som jag var hade jag dessutom glömt att ta min pollenmedicin (har inte riktigt fått in vanan ännu). Men det positiva är att nu vet jag det och vet därmed hur jag kan förbereda mig. Det finns ju en uppsjö av olika typer av mediciner för just pollenallergi men jag har testat ett sparkande färskt kosttillskott från alpha plus: pollazym. Utan att ha testat andra varianter så tycker jag att detta funkar utmärkt och då det endast är naturliga substanser i form av enzymer och antioxidanter så blir man heller inte trött av den.


Andra nyheter är att min nya cykel från CEEPO (www.ceepo.com/se) äntligen anlänt. Jag har hunnit ta några turer på den och måste säga att yes - this is a bike that suits me :)! Knallröd fet värstingram tillsammans med min röd/vita tävlingsdräkt kommer garanterat väcka en del uppmärksamhet på tävlingarna. Att den dessutom går att ställa in, även för mig som är kort vilket knappt händer, samt är extremt aero fulländar den!!!! Dessvärre väntar jag fortfarande på mitt rätta styre.......hoppas jultomten kommer i juli i år :)!


Två söndagar i rad har jag dessutom fått hjälp av en väldigt duktigt simmare och tillika simtränare, Lasse Ericsson. Jag gör typ nästan alla fel som går i simning, vilket jag sedan tidigare är fullt medveten om :) och det är ju bra för då har jag enorm utvecklingspotential. Jag är honom oerhört tacksam för den tid han orkar lägga ner då jag knappst tillhör den mest lättlärda inom simning. Men skam den som ger sig....och jag ger mig inte....och någon gång kommer det lossna det känner jag på mig :)!

ANNONS
Av Camilla Lindholm - 17 juni 2010 10:10

Jag börjar snart låta som en gnällig kärring som har krämpor överallt men för några dagar sedan vaknade jag upp med värdens ömmaste käkar. Det smärtade i disken som binder ihop de båda käkmusklerna och hela käken hoppade till varje gång jag gapade. Efter några dagars ömhet övergick smärtan till den mer skärande smärtan som dessutom spred sig till hela tinningen, framloben och bakhuvudet - på en gång. Helt outhärdligt och när det inte blev bättre så ordnade jag en till till Ulla på kostverkstaden för lite CST. Hon behandlade i en timme och själva behandlingen är väldigt mjuk och behaglig, själv brukar jag flyta in i ett slags meditativt tillstånd där jag varken sover eller är vaken. Efteråt kände jag mig väldigt avslappnad i käkarna om än fortfarande lite öm i disken (en öm och kanske svullen disk trollar man nog inte bort) och väl hemma kunde jag försiktigt tugga nästan helt utan smärta. Huvudvärken var helt borta. Idag är jag ännu bättre. Jag har ingen aning om hur det gick till, men man måste inte alltd förstå allt som händer. Skönt är det i alla fall.


För övrigt har jag även gjort en astmaundersökning hos vårdcentralen och resultatet var negativt. Däremot uppvisar jag allergiska symptom på gräs, vilket kan förklara tröttheten i kroppen samt mina kliande ögon.

Av Camilla Lindholm - 11 juni 2010 21:02

Kroppen har inte riktigt varit sig själv den senaste tiden och den senaste veckan har jag försökt klura ut orsaken. Jag har fått hjälp hos Torbjörn Mårtensson som fixat till lite skevheter i ryggen och ordnat så att jag fått lite snabbverkande läkemedel (örter etc) mot hosta och dyl. Därefter har Ulla (www.kostverkstaden.com) hjälpt mig med att rätta till lite inre organ som fastnat eller inte uppför sig normalt. Jag känner verkligen effekterna av båda behandlingarna och tycker att jag är lite bättre nu. Framför allt hostar jag inte lika mycket som tidigare och jag måste säga att den mer naturliga hostmedicin jag fått av Torbjörn slår tradiotionell hostmedicin med skadliga ämnen som morfin och liknade med hästlängder. Eftersom det var väldigt länge sedan jag gjorde en mineralanalys så passade jag på att göra en sådan hos Ulla, för att tydligt se hur det står till med mineralbalansen. Kanske kan min oförklariga trötthet bero på någon obalans eller brist. Idag var jag dessutom hos läkaren för ytterligare lite provtagningar. På tisdag ska jag tillbaka för ett lungtest. Håll tummarna att jag snart är på benen igen.

Av Camilla Lindholm - 7 juni 2010 15:03

I går gick Challenge Kraichgau (en halv Ironman söder om Frankfurt) känd för sin utmanande cykelbana. Igår var dock utmaningen på ett helt annat plan. Jag hade verkligen sett fram emot loppet eftersom jag trodde att det var ett lopp som skulle passa mig samt att jag kände mig i mycket god form. Veckan upp till tävlingen drabbades jag emellertid av en förkylning med snuva och extrem hosta som höll mig uppe hela nätterna. Efter några trevande träningspass valde jag ändå att åka ner och försöka genomföra tävlingen.


Tävlingen gick i Bad Schönborn som ligger i ett naturskönt vinområde och just nu sparrisområde till Patriks förtjusning. Färsk sparris är verkligen mums. Fram till tävlingsveckan har vädret tydligen varit lika uselt som här i södra Sverige men nu fick vi verkligen avnjuta högsommarvärme med 31-33 grader på tävlingsdagen vilket gjorde att vattnet hann värmas upp till mer behagliga 20grader (15grader i början av veckan). Det fick även växtligheten att explodera ut i blomning och antagligen fick jag känningar av pollen då mina ögon kliade och halsen kändes raspig. Snuvig och hostig var jag sedan tidigare så det är svårt att avgöra huruvida jag blev sämre av det.


Min stora oro var emellertid, varken snuva, kliande ögon eller värme utan hur jag skulle kunna genomföra loppet utan att hosta. Hostan verkade dessutom provoceras av fysisk träning  och Patrik gjorde ett hästjobb med att försöka massera bort de muskelspänning som bildats i rygg och mage av alla hostattacker. Men när jag natten till loppet endast hostade några gånger kändes det som om det skulle kunna gå vägen ändå. Men jag hade fel. Hela loppet kändes som i slow motion där ingenting hände när jag försökte trycka på. Den enda utdelning jag fick genom att ta i var hårdare hostattacker. Löpningen som skulle bli min paradgren blev en enda stor hosfest med extrem kramp i diafragman som gjorde det svårt att andas tillräckligt djupt. Ändå lyckades jag springa på 1.28, långt under min kapacitet men betydligt fortare än många andra och det måste varit en lustig syn att bli omsprungen av mig vrålhostandes. Daniel Liljedahl som också var med sa efter loppet: "jag hälsade på dig och det enda svar jag fick var en massiv hostattack". Efter loppet fick jag höra från Challange-organisören Felix Walchshöfer att han varit lite orolig då jag inte tycktes andas ordentligt. Sammantaget är jag naturligtvis extremt missnöjd med min 9onde placering men vet samtidigt att jag är betydligt starkare än så. Förkylningar ska man inte leka med. Näst på listan står att göra en allergiundersökning samt lite andra undersökningar för att klargöra mina andningssvårigheter. Sen gäller det att stärkt blicka framåt mot nya tävlingar.

Av Camilla Lindholm - 1 juni 2010 20:35

Det är lätt att vara efterklok och kanske var det inte helt optimalt att springa loppet i lördags eftersom jag nu sitter med igentäppt näsa och världens slemhosta. Jag har dock testat att springa och simma idag. Resultatet var varken bra eller katastrofdåligt och eftersom det är några dagar kvar så hoppas jag att snoret och hostan hinner försvinna en del. Eftersom hosta har en tendens att föda sig själv (man hostar för att man är irriterad och blir mer irriterad av att hosta) övar jag mig att försöka hosta så lite jag kan, vilket inte är så enkelt. Eftersom luftrören och slemhinnorna är svullna så gör det lite ont i luftrören när jag tar i ordentligt samtidigt som kroppen återhämtar sig lite sämre. Men jag ska göra allt för att komma i form igen och bli frisk. Håll tummarna att jag hinner.

Av Camilla Lindholm - 29 maj 2010 17:05

I år har jag tävlat tre gånger och varje gång har jag lyckats kamma hem förstaplatsen. Med det som facit så kan man ju inte annat än att bli nöjd. Idag var jag emellertid lite tveksam till att ställa upp då jag kände mig lite krasslig i torsdags kväll och igår. Men dagens spinning fick bli en värdemätare och bortsett från att jag är lite hes så kände jag mig i fin form. Målet var naturligtvis att vinna men även att komma under 36 minuter på milen då jag tycker att det börjar bli dags nu. Jag har ju sagt till höger och vänster att jag känner att det finns i kroppen så nu var det upp till bevis då jag inte riktigt vet när jag får möjlighet att springa 10km nästa gång. Resultatet blev 35.37 och jag är strålande nöjd. Det var första gången jag sprang loppet och jag måste säga att det var ett väldigt trevligt men lite knixigt lopp som gick både i terräng och på asfalt. Dessvärre fick jag en ganska dålig start då jag tyckte att alla rusade iväg, kanske för att få en bra position i skogen där stigen var relativt smal. Jag hade lite svårt att hitta min rytm och fick helt enkelt styras av de framför mig och kunde inte riktigt ta kurvorna och svängarna som jag ville. Men efter drygt 2km blev det lättare och resten av loppet handlade om att ganska ensam jaga löpare framför mig o hålla tiden för att komma in under 36 :)! Ett stort plus var att förstapriset bestod av en supersnygg blå ipod - precis vad jag behöver :)! Tack tack.......

Av Camilla Lindholm - 26 maj 2010 20:23

Så vad har jag pysslat med de senaste dagarna då? Tja igår var en ganska intensiv dag som började med att jag gömde ett värdebevis på en polarklocka i Pildammsparken - grattis Henrik som var extremt snabb att hitta den :)!  Efter lite träning bar det av till Lund och www.kostverkstaden.com för lite rådgivning och behövlig sacral-kranialbehandling. Jag har känt mig lite trött, men stark på sistone och vi diskuterade tänkbara orsaker till det bla. Idag hade jag även ett mycket intressant samtal med Kenneth på nutritech (de som handhar hårmineralanalyserna som kostverkstaden använder sig av). Det handlade om vad som kännetecknar oss långdistansare men även lite om pollen och annat som kan påverka pretationen. Efter besöket på kostverkstaden bar det iväg hem igen och till Kalvinknatet som min klubb IS Göta arrangerar. Urhäftigt att se 1650 ungar kuta runt i kärnan. Jag var prisutdelare och fick hänga en välförtjänt guldmedalj över huvudet på dem när de kom i mål. Kul! Därefter bar det iväg ut på dagens sista träningspass, 22km med 2x5km steady insprängt. Trodde det skulle bli segt men förvånade mig själv med att tycka att passet var riktigt skönt och lätt. Därefter avslutades kvällen med ett besök på sjukhuset där en vän ligger inne för diabetes. Jättetråkigt även om hon var vid gott mod och inte kände sig sjuk. Lustigt det där, hon är i min ålder, smal och vältränad och ändå får hon diabetes....


Till helgen är det Änglamilen i Ängelholm. Egentligen skulle jag kört duathlon SM men eftersom jag var i Göteborg förra veckan och ska till Tyskland nästa vecka kände jag mig inte sugen på att åka många timmar uppåt landet denna helg också. Så istället får det bli att ta sig an Änglamilen som uppladdning inför Tyskland.


Renoveringsmässigt så har bänkskivan kommit på plats och Patrik och hans pappa håller i denna stund på att montera kranen. Tänk om vi kunde få rinnande vatten ikväll - vilket lyx :)Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se