Senaste inläggen

Av Camilla Lindholm - 16 februari 2012 21:39

...lastat med vadå kan man undra? Ja det får ni veta i morgon och då även se bilder på FB :). Men vad mer kan jag säga än att de är grymma! 


Idag var Caisa och jag hos Ulla på www.kostverkstaden.com. Det var jag som behandlades får jag väl tillägga och Caisa var bara åskådare, då hon inte låg och sov vill säga ;). Att vara mamma och amma har tagit på kroppen och framför allt ryggen som fått en rad låsningar både här och där. Som triathlet var jag redan framåtroterad i axlarna men nu är det nog snäppet värre. Lägg därtill att ländryggen liksom töjts ut, vilket gjort att jag helt plötsligt fått svank i ryggen. Nåväl, sakral-cranial behandling går ut på att terapeuten hjäper kroppen att korrigera sig själv och idag var det verkligen hard core i den meningen att jag hängde mig själv halvvägs ner (huvud före) från bänken. Trots att det kanske inte låter så är behandlingen mycket skonsam på plats och jag hade otrolig hjälp av den när jag blev påkörd under min graviditet. Det häftiga är att effekterna av behandlingen känns först några timmar efteråt, ja rent av några dagar efteråt.  


Igår testade jag även min nya värstinvagn från www.activekids.se. Caisa är helt klart den coolaste ungen i stan. Har inte testat alla löpvagnar men jämfört med dem jag testat så är detta något helt annat. Den rullar fantastiskt lätt och är grymt stabil i sin väghållning. Med hjälp av en slags hängmatta kan man springa med Caisa trots att hon bara är 6ve gammal. Hon är fastspänd men man ska ändå vara försiktig med höga kanter då huvudet inte får studsa. Med tankte på Caisas reaktion (hon sov) så verkar det som att det blir fler turer, kanske rent av i morgon :)! 

ANNONS
Av Camilla Lindholm - 1 februari 2012 14:44

...och jag undrar var de 4 veckorna blev av. Allt har gått så fort och tiden har liksom flytit samman vilket i och för sig kan ha att göra med sömnbristen jag dragit på mig. Bara Caisa kröker lillfingret vaknar nämligen jag. Inte blir det lättare då att hon ibland ligger och grymtar och frustar och låter som ett helt zoo när vi ska sova. Nu har vi löst de så att tå nätter i rad har Patrik som inte vaknar lika lätt sovit med Caisa i källaren och när Caisa vill äta vid 3-tiden går han upp och avslutar natten i vårt sovrum. Stackars Patrik som sen ska upp och jobba, han gör ett hästjobb. Dessutom vill Caisa bli buren nästan jämt så jag har lyckats dra på mig värsta låsningarna i ryggen då jag försöker bära henne och samtidigt göra andra saker :). 


Sedan en vecka tillbaka har jag börjat träna och då i form av styrka och spinning. Denna veckan har jag dessutom kört två pass på CompuTrainern med Caisa sovandes brevid :). Oj, vad ska man säga men det är ju inte direkt så att jag kunde börja där jag en gång slutade för ca 9månader sedan. Men skam den som ger sig nu ska det banne mig tränas. Om allt vill sig väl så tänkte jag även smita iväg till gymmet för en provlöptur i kväll. Håll tummarna att det kommer gå bra. 


För alla som är intresserade av strumpor/tights från SLS så har jag några enstaka kvar men hade tänkt få iväg en beställning denna månaden så hör av dig ifall det är något speciellt du önskar. Titta in på www.slstri.com


ANNONS
Av Camilla Lindholm - 14 januari 2012 13:37

Så kom hon till slut ändå. En vän till mig sa att barn alltid väljer en bra dag att födas på och vad kunde vara mer lämpligt för ett yrväder som Caisa att födas på än under stormen Emil. Stark som en oxe är hon också då hon redan första dagen kunde lyfta på huvudet.


Jag läste någonstans att bebisar i den åldern sover upp till 20h/dygn. Visst sover hon men hon är definitivt vaken mer än 4h/dygn - inte sällan ätandes då men hon spanar även nyfiket på tex olika ljuskällor i rummet. Jag har upptäckt att dagarna går mycket fortare nu än tidigare och att jag har svårt att hinna med mer än typ 2 åtaganden per dag :). Caisa styr hela vardagen och så måste det ju få vara. I natt höll hon oss vakna hela natten pga magont. Inte blev det bättre av att veta att det antagligen var jag som var boven då jag hetsätit (som jag förvisso brukar men får sluta med nu bums :)) clementiner och apelsiner. Det ska tydligen inte vara så bra för den lilla bebismagen. En annan sak jag blivit uppmärksam på är allt blöjbyte - det går åt en hel del och det är viktigt att vårda den späda huden i rumpan väl. Jag har testat både tygblöjor och vanliga pappersblöjor nu och måste säga att tygisar är mycket mer skonsamt mot rumpan, mer miljövänligt och betydligt billigare i längden även om engångskostnaden kan bli stor. Jag har använt den ekologiska allt i ett - blöjan från www.imsevimse.se och de fungerar exakt som en pappersblöja bortsett att du tvättar dem istället för slänger dem och nej det är varken äckligt eller luktar mer illa än en vanlig blöja. De tål att tvättas ända upp till 90grader men blir utmärkt rena av 60grader.  Därtill är mitt tips att tvätta barnets rumpa med bumullsrondeller och olja istället för papper och vatten.


Träningsmässigt så har jag inte kommit igång ännu men jag gör mina bäckenbottenövningar och går promenader varje dag. Igår blev det säkert 1.5h och jag känner mig starkare och starkare för varje dag. Ska bara vänja mig vid att vara betydligt mer framtung ett tag framöver. Dock längtar jag ohyggligt efter ett pass på cykeln eller bara en kort liten löptur men jag får tygla min otålighet och vara snäll mot kroppen. En förlossning torde vara ganska krävande och man ska ha respekt för området kring bäckenet - där ligger all kraft så det gäller att låta det läka innan belastning. 

Av Camilla Lindholm - 14 december 2011 14:46

...där ner i magen alltså. För min del gör det ingenting ifall hon kommer ut NUU. Å andra sidan förstår jag henne. I Egypten stekte solen och vinden var ljum - här blåser lyktstolparna ner och ispiggar (känns åtminstone så) faller från skyn. Inte troligt att någon vill lämna sitt 37gradiga floating-spa med all inclusive då? Nä det är väl därför hon funderade om och ligger där inne och myser för tillfället. Sen att mamma jag då skulle tycka att det var praktiskt ifall hon kom ut innan jul är ju ganska irrelevant ;). Men vem är jag till att klaga, jag har haft en fantastiskt bra graviditet frånsett att jag dagligen slår nya viktrekord och känner mig groteskt stor för tillfället. Mina värden är strålande och jag har inte ont någonstans och sover fortfarande bra på nätterna om man räknar bort de två gånger jag måste gå upp och kissa plus att Patrik har kommenterat att jag numera börjat snarka - hu då!


Ändå tänker jag att det är hög tid att förbereda sig för förlossningen. Nej jag har faktiskt ännu inte packat väskan vilket jag förstår att jag nu absolut borde har gjort för länge sedan - helst redan igår. Däremot har jag börjat förbereda mig på det sätt jag som idrottskvinna är van vid. Detta innefattar mental förberedelse inför förloppet (jag har ju ingen aning så jag föreställer mig att det kommer göra ont som bara in i.....). Normalt brukar jag provköra banan men i det här fallet har det varit aningen omöjligt så jag accepterar det. Jag har varvat vila med förnuftig träning - ska man högprestera gäller det att kroppen inte slaggar igen så helvila är inte optimalt. Därtill gäller ju att hålla kroppen i balans - en förlossning är ju ändå en högprestation utan dess like. I måndags var jag därför hos en grym aukupunktör som fick  hela mig att flyta iväg i ett meditativt rus. Normalt är jag faktiskt ingen anhängare av nålar men när han sätter en rakt mellan ögonbrynen (3dje ögat) ja då dröjer det inte mer än sekunder innan jag flyter in i ett tillstånd mellan vakenhet och sömn - märklig känsla som är helt omöjlig att kämpa emot. På måndag ska dessutom till Ulla (www.kostverkstaden.com) för lite sakral-kranialterapi och sedan tror jag att min kropp är så redo den kan bli.....


Andra positiva nyheter är att jag fått två nya samarbetspartners: 

1) www.imsevimse.se som gör de mest fantastiska ekologiska tygblöjor. Jag fick ett stort paket med de sötaste blöjor jag någonsin sett. Hade ingen aning om att blöjor kan locka fram en liten tår. Nästan pinsamt och jag skyller på okontrollerbara hormonströmningar i kroppen. Att de dessutom ser ut och fungerar som vanliga blöjor, sparar miljö och plånbok gör dem till ett måste i varje spädbarnshem.


2) www.activekids.nu som kommer leverera världens bästa barnvagn; en CX1 Chariot. Som aktiv är den ett måste o jag kan personligen inte tänka mig någon annan barnvagn så jag är överlycklig. Hur grymt är det inte att kunna vandra, cykla, springa, åka skidor mm med sitt barn med vetskapen om att du har det mest säkra på marknaden. Enda kruxet är jag ännu inte hunnit fingra på denna klenod då den levereras i januari - kanske därför som hon tvekar att komma ut -  :)


Så bara ett par saker återstår o det är badrummet som förhoppningsvis blir klart till helgen och införskaffandet av en bra och billig bärsjal- ja sen är det fritt fram. 

Av Camilla Lindholm - 7 december 2011 08:52

...igår var det så åter dags för en kontroll hos barnmorskan och allt var som vanligt bra - vilket är skönt att veta. Det är underligt men så fort jag lägger mig där på britsen för att barnmorskan ska undersöka Kajsa så är den annars så livliga tösen helt stilla och orörlig. Jag tror minsann att hon är en liten lurifax för vi hann knappt lämna mottagningen innan hon började sparka och boxas som bara den.  Väl där skrev vi även in speciella önskemål angående förlossningen, vilket inte är det lättaste eftersom jag helt saknar personlig erfarenhet av denna. Dock lyckades vi skriva in att vi tackade nej till den annars obligatoriska K-vitaminsprutan (hur många mödrar vet för det första om att den ges och varför???). Jag har en jättebra barnmorska men att döma av hennes reaktion så var hon ganska förvånad. Jag tror bestämt att Patrik och jag är de första som avböjt den. Så varför gjorde jag det då??? För att slippa lägga ut en lång text här så länkar jag till följande sida istället www.vaccination.inoz.com/VitaminK.html 


En del som läst mina inlägg om läkemedel och dyl har kanske fått uppfattningen om att jag är rabiat motståndare till hela branschen. Så är naturligtvis inte fallet och jag kan absolut inte tänka mig att vara utan den. Jag är den första att sålla mig till uppfattningen att medicinsk forskning har och fortsätter att rädda mängder av liv. Särskilt inom akutsjukvården har sjukvården uppvisat fantastiska resultat. I min värld gäller dock inte antingen eller utan jag ser gärna att man kombinerar det bästa från två världar. Det är bra att man är kritsik mot alternativa vårdformer då det finns många lurendrejare/okunniga som förstör för seriösa utövare med enorm erfarenhet och kunskap (det bästa hade nog varit med kvaltietsgarantier och eller licensiering på/av de utbildningar som finns - något som redan finns i andra länder) dock tycker jag ibland att debatten är felvinklad och att den fokuserar på fel saker. Likväl bör medicinbranschen vara kritiskt till sin egen forskning, vilket den i regel faktiskt är. Problemet är att de kritiska forskningsresultaten ibland dränks och försvinner till förmån för konventionen. När jag själv undervisade på högskolan var det utifrån principen att man ska vara ödmjuk/kritisk till sina forskningsresultat men samtidigit ha en kunskap om att gårdagens sanning kanske inte gäller idag. Forskningen går förhoppningsvis framåt och säkra medel idag kanske visar sig vara farliga i morgon. Homoslyr, DDT, Neurosedyn har alla ansetts ofarliga en gång i tiden. Det förklarar mina inlägg och allt jag vill med dem är att du som individ börjar ifrågasätta din invanda tankemönster om varför du tar resp. inte tar en viss medicin/behandlingsmetod. Och till alla mödrar som funderar på att ge gardasil till era unga tjejer - sök upp information på nätet innan eller gå till FASS och studera vilka biverkningar vaccinet kan ge. Där ges förvånandsvärt mycket information som du inte får hos doktorn eller i media.   

Av Camilla Lindholm - 29 november 2011 12:11

har börjat både till julen och till förlossningen :). Vem vet båda kan ju infalla samtidigt om den lilla så vill - vissa dagar verkar hon vilja ut redan nu, andra känns det som om tänkt stanna där för all framtid. Träningen har reducerats avseevärt men förra veckan tog jag mig faktiskt en kort löptur och det var så befriande och skönt. Jag har även kört lite spinning och simmat. Viktuppgången verkar heller inte ha något stopp och nu börjar jag känna mig aningen otymplig. Det är tex lite trixigt att få på sig mina underbart grymma kompressionsstrumpor fråm sls3 på morgonen eller att böja sig ner för att knyta skorna. Det är liksom något stort, runt ivägen när jag böjer mig ner.


 I helgen som gick avverkades även andra delkursen i den naturterapeutsutbildning som jag går. Läs gärna mer på www.naturterapuetskolan.se - som vanligt var det både socialt, lärorikt och stimulerande. En kurs jag verkligen kan rekommendera. Väl hemma slet Patrik med att riva badrummet som förhoppningsvis kommer vara klart innan förlossning. Han hade gjort ett otroligt jobb och det var inte utan att jag kände mig lat som bara suttit ner på en stol hela helgen. 

Av Camilla Lindholm - 13 november 2011 10:29

Veckorna rullar på och snart är det dags för leverans, eller allt är relativt det är ändå en 6ve kvar. Det verkar vara en livlig tös jag har i min mage eftersom hon redan ve 28 gjorde sig startklar och lade sig med huvudet neråt - redå att sticka ut huvudet. Sparkar gör hon hela dagarna och kvällarna, och om jag "bara" skulle känna henne 5-10 ggr om dagen vilket det står på alla infosidor skulle jag bli orolig :). Nu börjar hon dessutom bli ganska stark och större - det verkar som hon inte riktigt är nöjd med storleken på min mage eftersom hon hela tiden får den att bukta ut. 


Som sista chans för lite sol åkte Patrik och jag till Egypten i 2ve. Det var oerhört skönt och särskilt kryssningen var minnesvärd då man sakta seglar fram längs Nilen och stannar till vid alla mäktiga sevärdigheter. Dessvärre kantades den av lite dramatik där bla den lilla verkade vilja födas i Horustemplet i Edfu (fick täta värkar där) och jag fick lite komplikationer som gjorde mig sängliggande hela kryssningen. Men jag njöt ändå av den underbara naturen. Väl hemma har jag börjat röra lite smått på mig igen och igår joggade jag tom lite lätt en 35min efter över 2ve uppehåll.  

Av Camilla Lindholm - 11 oktober 2011 09:26

Jag har ett fantastsikt webhotell som hamnar långt upp på Googles sökningslista. Faktum är att om man söker på Svensk Fondservice AB så kommer min sida upp först och detta har tydligen retat Svensk Fondservice AB. För ca 2år sedan skrev jag och varnade för detta företag. Jag hade själv anlitat dem och kritiserade dem på min blogg för konsumentfientliga uppsägningsregler och otrevligt bemötande. Fortfarande får jag kommentarer på detta inlägg, vilket roar mig mycket. Igår blev jag dessutom uppringd av försäljningschefen som bad mig ändra rubriken på mitt inlägg eftersom detta kommer högst upp vid en sökning på företaget. Jag sa nej till detta men meddelade att jag kunde skriva ett nytt inlägg i samma ämne - Svensk Fondservice AB har efter mitt (och andras klagomål) ändrat sina uppsägningsregler till mer konsumentvänliga. Observera att jag inte fått någon kompensation eller pengar från företaget för att skriva detta och anlitar idag ett annat företag för samma tjänst. Dock väljer jag att meddela detta för att påvisa vilken makt vi konsumenter har. Det lönar sig visst att klaga, att kräva bättring och din röst är viktig. Sitter du hemma och muttrar gör den mindre nytta så irriterar dig något väldigt, känner du dig orättvist behandlad, innehåller maten/produkterna du använder skadliga ämnen - tveka inte utan RYT TILL!!!! Tillsammans kan vi förändra missförhållanden och tillsammans är vi betydligt starkare än var och en för sig.  


Med det sagt ska jag ut och rasta cykeln - so long :) :)

Presentation

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2012
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

  • Blogginfo.se

RSS

Följ bloggen

Följ Camilla Lindholms tri-blogg med Blogkeen
Följ Camilla Lindholms tri-blogg med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se