Senaste inläggen

Av Camilla Lindholm - 3 oktober 2011 13:05

...MEN vilket oktoberväder vi upplever för tillfället. Jag njuter och trivs utomhus så mycket jag orkar. Bäst valuta för vädret får man under en cykeltur då löpning går att utföra i vilket väder som helst. Men att cykla i värme med kortärmat och shorts är något alldeles extra så det var bara att passa på. Dessvärre gör trafiken mig bekymrad. Redan inledningsvis blev jag prejad av en arg och kanske stressad bilist i en liten rondell. Bilen ville absolut om och eftersom rondellens bredd räckte till oss båda fick jag flytta upp på refugen. Med det sagt så vill jag bara påminna om att vägarna är till för oss alla, vi cyklister vill ingen något ont och väljer den väg som för tillfället upplevs mest säker. Cykelvägar är inte alltid det mest naturliga vägvalet ifall den är full av grus, barnvagnar, gåendes med eller utan husdjur. Om vi alla vänligt försöker sammarbeta i trafiken tror jag upplevelsen för båda parter blir så mycket roligare. I Italien och Spanien tutar gärna bilisterna - inte elakt utan de vinkar och glatt och uppmuntrande när de sedan kör förbi. 


Jag har även hunnnit med en sväng till Småland för att hälsa på min pappa som på tisdag fyller 74år. Som vanligt lämnar man med mer än vad man kom med. Min far är nog en av de snällaste och mest givmilda jag känner. Det känns som lyx att få kött, morötter, lök, äpplen, majs, ägg, potatis och tom hasselnötter utan vare tillsatser eller bekämpningsmedel. Fast egentligen är det ju detta som är det naturliga och allt annat borde vara befängt. Jag vet att storskaligt jordbruk med monokulturer gynnar skadedjur och parasiter men visst torde det finnas andra sätt att bekämpa dessa än med starka kemiska medel. Jag vet att forskningen inom biologiska bekämpningsmedel kommit långt. Det är upp till oss konsumenter att tydligt visa vad vi vill och inte vill ha i våra matvaror. Det är vi som köper varorna och väljer fler medvetet så kommer producenter garanterat uppmärksamma detta. Vi har redan sett vad konsumentpåverkan kan bidra med . Genom att många valt bort gifter som tex glutamat (smakförstärkare) och transfetter har fler producenter valt att eliminera detta ur sina produkter. Det kan bli bättre men vi har bara börjat....så fortsätt ställa krav :). 


Träningsmässigt så var veckan varit en av de lite mer piggare. Jag har känt mig lite tröttare än vanligt men lyckades rycka upp mig och få till ganska bra träning till slut. Höjdpunkten var nog ändå mitt 3h cykelpass i 20grader och sol. Detta kommer jag leva länge på.......

ANNONS
Av Camilla Lindholm - 28 september 2011 13:36

Efter en minst sagt regnig sommar verkar turen äntligen kommit till Helsingborg. Vilka underbara höstdagar vi har fått njuta av, sol och 18grader. I måndags var en underbar dag och det var med ett stort leende på läpparna som jag sprang längs med havet och jag kunde inte hejda mig i min iver utan log åt alla jag mötte. För visst är det så att man själv blir lite gladare av att träffa lyckliga människor som skrattar och ler än sura. Jag minns när jag var riktigt liten och fick för mig att jag skulle le åt och hälsa på alla jag mötte hemma i min lilla by - till slut sa mamma till mig att folk undrade vad jag höll på med (de ville jag skulle sluta)  eftersom jag gick och hälsade på alla, vilket tydligen var mycket märkligt. I vuxen ålder tänker jag att det var ju alla andra som var märkliga - inte jag, jag ville ju bara sprida glädje :)!


 Förra veckan var jag hos supersjukgymnasten Rickard Dahan som utarbetade ett litet rehabprogram för mitt bäcken. Jag litar fullt ut på honom liksom på alla andra av mina underbara terapeuter. Och jag är verkligen lyckligt lottad, det kände jag när jag sprang längs med havet, solen lyste mig i ögonen så att jag fick kisa och doften av tång var genomträngnade. Helt underbart att få rusa fram där mitt på dagen för jag rusade verkligen. Jag sprang säkert i 5min fart, även om jag blev lite trött på slutet, och det kändes som att rusa då jag har en 9kg extra att hasa runt på.


 Vid ett annat tillfälle sprang jag förbi en grupp småungar som skrek efter mig när jag passerade dem. De skrek typ att jag var fet och att magen var så stor att den putade....de såg uppenbarligen inte att jag gravid. Jag kan inte minnas att jag blivit beskylld för att vara fet tidigare och mina tankar gick till de överviktiga som trotsar sin situation och ger sig ut för att träna. Vilket bemötande att få.....när du gör något åt din situation och tränar få höra hur fet du är. Det är ju skillnad om personen utan en tanke på att ändra sin situation suttit och ätit gräddbakelser och rökt på ett kafe.  Dessutom undrar jag hur vissa av våra barn är uppfostrade nu för tiden (oj där lät jag som en gammal tant) - de tjatar om respekt men menar makt och förstår inte att ärlig respekt är något man förtjänar inte tvingar till sig med hot.


I morgon kommer Ola Vilnersson från Helsingborg hålla en gratisföreläsning om vaccin och vad man kan göra vid vaccinationsskador Föreläsningen börjar 18.00 och är på Scandic på Stora Nygatan 35 i Malmö. Bor du i Helsingborg och vill ha skjuss så ring mig jag har fortfarande plats i bilen. Med det sagt så vill jag lägga fram en varning för ett nytt vaccin som ska "rädda" alla våra småflickor från livmoderscancer - nämligen Gardasil. Snälla ta inte detta i värsta fall dödliga vaccin utan att först bildat dig en egen uppfattning om dess verkan och innehåll. Gå gärna in på www.mammormotgardasil.nu där finns en hel del info och länkar till studier gjorda i USA och i Finland om detta vaccin. Om du trots allt bestämmer dig för att ta det så skriv åtminstone ut dokumentet som heter Läkargaranti för vaccination med Gardasil. Vill inte din läkare skriva under detta ja då vet du ju att vaccinet inte är ofarligt.

ANNONS
Av Camilla Lindholm - 20 september 2011 10:04

Veckan som gått har faktiskt varit händelserik. Det började med att min rygg fick sig en knäcka i mitt tycke helt utan anledning. Okej helgen innan hade jag varit hemma hos min pappa och promenerat i skogen i jakt efter svamp samt dagen efter plockat potatis halva dagen  - på det gamla hederliga sättet. Kanske blev det för mycket för en stackars krockskadade ryggrad, vad vet jag. Men tack vare hjälp från bla Torbjörn Mårtensson i Vellinge så kunde jag redan efter ett par dagar promenera som en vanlig människa igen. Annars verkar jag fastnat i någon slags status quo där jag varken blir sämre eller bättre - jag får helt enkelt vänja mig tänker jag. Träningsmässigt innebär detta att jag återigen börjat röra på mig, dock inte i samma utsträckning eller intensitet som tidigare. Men smärtan blir inte intensivare av aktivitet så det tolkar jag som ett positivt tecken och att rörelsen istället påskyndar läkprocessen.


Helgen rivstartade för övrigt med en härlig utbildningshelg i Vellinge. Tanken är att jag ska läsa till naturterapeut och jag kan avliva myten om att det skulle vara flummigt på något sätt. Jag stormtrivdes och vill du läsa mer så gå in på http://www.naturterapeutskolan.se. Du kan läsa alla kurser i sin helhet eller bara välja ut de kurser som intresserar dig särskilt. 


Alla boendes på västkusten har väl erfarit att himmlen verkar öppna sig minst en gång om dagen här och Skånes frodiga åkermarker liknar numer våtmarker. Tydligen har bönderna fått rekommendationen att spruta sin potatis varannan dag - något att fundera över när ni köper potatis- för att undvika att skörden ruttnar. Själv har jag tacklat detta regnfenomen med att boka en resa till Egypten i slutet av oktober. Det blir en chans att vila upp sig och traska runt bland ruiner och gravar - för bara någon månad senare blir det nog annat som tar Patriks och mitt fokus. Härifrån räknat är det 13-14ve kvar av min graviditet och räknar man bort olyckan verkar allt fortlöpt mycket smidigt. Så smidigt det nu kan med tanke på att jag för närvarande väger 8kg mer, känner mig som en flodhäst och att alla kläder jag äger är fula och/eller passar väldigt illa på min förändrade kroppkonstitution.


Men vissa saker roar mig väldigt och det är den uppmärksamhet jag numer drar till mig varje gång jag springer. Min status för närvarande är ca 20min jogg följt av 2min gång där gången nästan gör ondare i min stackars rumpa/rygg än själva löpningen. Jag är numera en trafikfara då bilister och trafikanter tycks tappa hakan varje gång jag springer förbi - det tillhör tydligen inte vanligheterna med gravida kvinnor som springer i ve 26-27. Det tycker jag vi bör ändra på - jag lovar, det är inte farligt (förutsatt att du löptränat innan du blev gravid), testa vetja. 

Av Camilla Lindholm - 6 september 2011 10:04

Ursäkta mitt sena bloggande men i och med min skada har jag inte direkt haft så mycket att orda om. Jag har försökt rehabilitera mig så bra jag någonsin kan och jag tackar ödmjukt alla som hjälpt mig, utan er specialistkunskap hade jag verkligen haft det tungt. Jag har börjat röra på mig och i torsdags satet jag mig nervöst på spinningcykeln för att leda mitt pass för första gången denna terminen, det gick även om jag kände mig som en mörbultad 80åring när jag klev av efter drygt 40min. Men därefter har det gått bättre och bättre och jag är full av tillförsikt att jag snart kommer vara lika pigg som innan.  I samband med olyckan skrev även HD en artikel om den samma. Den finns att läsa här: http://hd.se/sport/2011/08/24/utan-hjalm-hade-jag-varit-stendod/ .


Vad jag även roat mig med under denna bloggfrånvaro är att åka på en långhelg till Serbien och Belgrad. Det kanske kan tyckas som ett märkligt resmål men låt er inte luras av diverse propaganda. Folket och staden förvånade oss väldigt. Människorna var otroligt hjälpsamma och vänliga, maten billig, god och bestod av mycket (med betoning på mycket) kött och sallad. De föredrar ekologiska och närproducerade grödor och dessutom var det soligt och varmt - vilket för en snudd på bortregnad Helsingborgare var en fröjd. Att man dessutom kan bada i en sjö mitt i stan gav den ytterligare ett plus. Nu var jag inte i kondition att festa natten lång men för de med det intresset kan jag meddela att staden har rykte om sig att vara Europas partystad nr1. Det spelar ingen roll vilken veckodag det är - nattklubbarna är alltid öppna och en normal söndagskväll samlade lika mycket folk på gatorna som under vår egen stadsfestival.


Andra nyheter är att nästa vecka kommer jag påbörja en kurs som senare kan leda till en examen som naturterapeut. Det ska bli otroligt intressant och inget kunde väl ha varit mer lämpligt då ämnet intresserar mig mycket. På tal om det läste jag i dagens HD en artikel om att vi svenska "kastar" bort 2.4miljarder kronor per år på onödiga kosttillskott. Enligt denna fick vanliga och elitidrottare i sig allt genom en sund och varierad kost och endast barn upp till 2år och gravida kvinnor behövde tillskott av  D-vitamin resp folsyra. Givetvis förekom även en varning om att kosttillskott istället kunde vara farliga. Visst är det undervart att man kan vara så naiv  och enkelspårig. Hade Ulla Beckman på Livsmedlesverket studerat ny forskning så kunde hon numera konstatera att ca 50% av vitamin och mineralhalterna i grönsaker/frukt halverats mellan -74 till -94, att magnesium som är den näst största mineralen efter kalcium i våra kroppar knappt finns i våra marker längre (saknas i konstgödningen vi sprider på våra åkrar) och att det numera är konstaterat att runt 80-90% av svenska befolkningen har D-vitaminbrist under större delen av året. Forskare erkänner att de starkt undervärderat vitaminet och dess korrelation till en rad olika sjukdomar och föreslår en höjning av dagsdosen från 200 IE till åtminstone 2000 IE, något som är omöjligt att få på vara breddgrader under större delen av året. Jag skulle kunna fortsätta med fler exempel men kan ändå konstatera att JA det kastas även bort pengar på vitaminer, då de flesta köper dem av en sort som är ytterst svår för kroppen att ta upp och är gjorda på konstgjord väg. Dessa vitaminer är oftast hyfsat billiga och i värsta fall även skadliga.

Av Camilla Lindholm - 16 augusti 2011 11:25

I lördags var jag och Patrik ute och cyklade. Vi befann oss på en 70väg och raksträcka. Just då cyklade jag bakom Patrik när jag helt plötsligt känner en smäll och flyger. En bil har kört rakt på mig och alltså inte alls sett mig och Patrik där på raksträckan. Jag låg på marken utan att kunna röra benen, Patrik springer fram till bilen helt upprörd och skriker typ "du körde på henne, hon är ju gravid" varpå en 79 årig gubbe stapplar ur bilen (rollatorn ligger i bilen) redo att slåss. Båda är antagligen chockade och när polisen kommer bedömer de mannen sinnesförvirrad och tar hans körkort ifrån honom varpå mannen undrar om han kan få köra därifrån nu. Själv ligger jag på marken men samtidigt inom 1min har en barnmorska stannat sin bil och två läkare kommit till min undsättning. Finns en högre makt så kan jag inte annat än lyckligt konstatera att den vill mig mycket väl :)! Väl inne på sjukhuset görs ett ultraljud som konstaterar att barnet lever, vilket jag redan känt då jag kände den sparka.


Jag är jätteglad som lever och inte fått några benbrott. Visst jag mår som jag blivit krossad men igår efter behandling hos Stefan Bengtssons naturmedicin kunde jag för första gången ta mig uppför trappan med lite hjälp av Patrik och sova i min riktiga säng. Helt underbart. Idag ska jag till Ulla på www.kostverkstaden.com för sakral-kranialterapi som jag vet kommer göra underverk och så har jag även Kristina på Complete wellnes som hjälper mig med zonterapi och laser. Jag känner mig omringad av hjälpsamma och goda människor och så tacksam över det.


Dock är jag bekymrad. Den 1maj genomfördes ett beslut om att alla örter ska registreras och genomgå läkemedelstester till en kostnad få företag utom just läkemedelsföretag har råd med för att få säljas. Arnika är en fantastisk ört mot inre och yttre trauman av just det slag jag råkat ut för och när jag skulle inhandla de droppar jag tagit innan fick jag beskedet att de inte registrerats och därmed är förbjudna att importera. Arnika har få eller inga biverkningar ifall du inte är överkänslig mot just örten (men då borde man också förbjuda alt registrera tomater, äpplen, nötter och alla livsmedel som kan orsaka allergier). För alla som slösar med produkter som voltaren, zonsalva, orudis etc så kan jag varmt rekommendera arnika istället. DJag blir förvånad om du inte kommer vara mer nöjd med arnikasalvans effekter än din vanliga NSAID-behandling. Till slut fick jag tag i en arnicasalva från tyska Weleda som är stora nog att ha råd med kostnaden. För att undvika att den klassas som läkemedel då den är verksam skriver man på paketen att indikationerna grundars sig på långvarig erfarenhet. Annars riskerar den att hamna oåtkomlig bakom disken hos apoteken. Däremot blev jag under min sjukdomsvistelse erbjuden säkert 10gånger morfin i olika varianter, dropp, piller etc. Det är tydligen helt ok att droga ner individer och foster med starka beroendeframkallande preparat som man vet skadar organismen, men en ofarlig ört ska beläggas med om inte förbud så med varningstext, höga avgifter och i sista skeende höga priser ut till konsument.


Jag vill dock tacka alla snälla människor som stannade och hjälpte mig  och även de vittnen som såg incedenten, och alla mina fina vänner som hört av sig. Just nu kom ett blomsterbud på posten från kära Sara och Jonas :)! Jag är sannerligen en lyckligt lottad person. Jag hoppas även att mannen mår bra och att han inte skadar varken sig själv eller någon annan mer genom bilkörning. Jag hoppas verkligen för hans egen skull att de gör en grundlig medicinsk undersökning på honom innan de ens överväger att ge tillbaka hans körkort.     

Av Camilla Lindholm - 5 augusti 2011 08:21

Jaha i helgen är det dags för bröllop nummer 3, den här gången är det min vän Sara som gifter sig här i Helsingborg och jag håller verkligen tummarna för att vädret ska visa upp en solig sida så att brudparet får en så fantastisk dag som möjligt.


Annat som händer är naturligtvis Kalmar Triathlon och som gravid gäller bara att följa tävlingen på annat sätt än att själv delta. Det är kluvet och jag kände det redan under Århus Challenge som det var tänkt att jag skulle ställa upp i, jag längtar verkligen över att få tävla samtidigt som det på ett sätt även känns lite skönt att slippa alla förberedelser som jag vet måste till. Just igår var det ganska skönt att slå ihjäl någon timme på stranden med fina Anna Sjöbert och på kvällen sakta jogga fram och prata strunt med fantastiska Maria Andersson. Men känner jag mig själv rätt så kommer drivet mig snart bli övermäktigt.....


Sedan finns saker som gör mig upprörd för tillfället och det är vår nyhetsbevakning på i medier, vi sägs bo en full demokrati med full insyn över vad som sker i världen. Ofta brukar vi även raljera över USA som vi anser vara på tok för inskränkta i sin mediaupplysning. Men är vi så upplysta och är medierna så objektiva när vi väl tänker efter. Studera nyheterna under en vecka och vad som egentligen skrivs och sägs, mycket är väder, fotboll, kändisars drogberoende och kärleksförhållande och mycket lite vad som egentligen händer i världen. Somalias hemska kris näms som i en bisats och själv tycker jag verkligen morden i Norge var obeskrivligt fruktansvärda (och än värre var det att man i början självklart antog att en muslim låg bakom) men i Somalia, Kenya etc svälter 11miljoner människor varav 2.2miljoner inte ens går att nå. Det känns självklart att ge en tyst minut till Norges offer men inte till alla som dör i Afrika, nog är det så i jämlikhetssverige att det är skillnad på liv och liv ändå.Av Camilla Lindholm - 31 juli 2011 20:41

...i många avseenden har det varit. Veckan började med ett besök hos underbara Jona i Höllviken. Vi ett helt gäng avdankade (sållar mig själv till den skaran temporärt :)) och kanske pånyttstartande triathlonbrudar började morgonen med ett kort simdopp i havet följt av yoga och en underbar brunch med färska frukter, bär, ägg, bröd och hembakade godsaker. Smaker och möten att bevara.


På tisdagen var det dags för ultraljud och inte för att jag varit det minsta orolig men det är alltid skönt att veta att allt utvecklar sig normalt. Enligt barnmorskan var barnet både stort för sin ålder och väldigt livligt. Tro jag det då jag och tom Patrik kände sparkar redan i ve 16-17 (jag ännu tidigare). Barnmorskan uttryckte även lite medömkan över min mage som hon antog skulle göra väldigt ont då jag tydligen har extremt spända magmuskler. När jag sa att det redan spänner skrattade hon bara och sa att det inte börjat ännu. Det låter intressant.


Vidare har det varit festival här i staden och vi har varit nere en kort sväng alla tre dagarna och varje gång vi satt oss på cykeln för att trampa ner har det börjat smådugga ett dugg som sedan övergått i ösregn. Förlåt alla festivalbesökare det dåliga vädret är vårt fel. Idag undlät vi oss att åka ner till stan och idag har även varit bästa dagen på hela veckan så teorin om att vi förstört festivalen måste vara sann ;).


Även träningsmässigt har veckan varit god. Normalt har det blivit ca 10h träning men denna veckan har jag närmre avverkat 14h lugn distansträning. Normalt har jag inget schema som jag följer utan jag lyssnar på kroppen och anpassar träningen efter den. Vissa dagar känner jag mig pigg, andra ganska trött så då orkar jag inte lika mycket. Nästan hela denna vecka har varit en pigg vecka och jag har lyckats springa nästan 6mil vilket jag tror är rekord sedan jag blev gravid. Eftersom det börjar synas att jag är gravid och inte bara lagt på mig lite hull nu så måste det vara en intressant syn att se mig springa med magen i vädret, det börjar nämligen bli lite svårt att dölja magen, särskilt i träningskläder. Dessutom har jag blivit tvungen (till Patriks förtjusning) att investera i ett par nya bh:ar. Rea är guld just nu men aldrig kunde jag väl tro att jag skulle behöva investera i en C-kupa. Fast som atlet är det nog mer till obehag än behag vid träningar.

Av Camilla Lindholm - 17 juli 2011 13:14

Även om jag inte elittränar just nu så ligger jag verkligen inte på latsidan. Den här veckan har jag varit på två bröllop. Först ut var min bror som hade bjudit ner hela familjen till Terracina i Italien. Underbart väder, bad, morgonlöpning,fantastiskt god mat och sen ett jättefint bröllop på torsdagen fick avsluta resan. Vi fick i alla fall tre hela dagar i Italien innan det bar hem till Sverige och ytterligare ett bröllop. Patriks barndomsvän och min gymkollega från Lund gifte sig igår. Även det blev en underbar tillställning och en väldigt sen kväll eller ska jag säga natt/morgon. Kan inte mer än glädjas över hur vackra och lyckliga de verkade samt vilken tur vi hade med vädret. Fredagen när vi kom hem kännetecknades av tunga regnmoln och idag skymmer tunga regnmoln himmeln. Men i går sken solen :)!


Nästa helg går världens första Helsingborg Triathlon av stapeln och jag kommer att vara med som funktionär samt sälja kompressionsstrumpor/sleeves och tights till de som önskar. Jag har även några race belts kvar. Jag kommer även heja fram Patrik som gör sin triathlondebut. För er som tror att jag pushat honom kan jag direkt avfärda det, det är hans och bara hans beslut. Men visst ställer jag upp så att han får låna en av mina snabba och snygga cyklar.


När det gäller min graviditet så ska jag på ultraljud i början av nästa vecka, det kommer blir tredje gången men det är alltid lika spännande att följa utvecklingen. Själv mår jag jättebra och träningen består av lätta löppass och cykelpass. Mina underben har dock en tendens att svullna på kvällarna och jag oerhört tacksam över mina slstri strumpor att dra på.  Simningen har tyvärr legat på land ett tag då jag vill passa på att springa medan jag kan. Dock kommer jag återuppta den nu och startade redan i Italien. Jag kommer att röra på mig så länge jag bara kan, givetvis bara så länge det känns bra men jag tycker kroppen är väldigt tydlig och kan inte missförstås. Men jag förvånas ständigt över hur långsam min träningsfart är. För intresserade så kommer jag att fortsättningsvis skriva om min graviditetsträning och hur den fortlöper :).

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se