Senaste inläggen

Av Camilla Lindholm - 20 januari 2011 22:43

Efter en väldigt turbulent period så börjar äntligen saker falla på plats och jag har börjat träna igen utan smärta :)! Snön har i mångt och mycket smält och jag kan inte nog glädja mig åt det. Jag må vara född smålänning men bor i Skåne enkom (nåja) för att jag vill ha barmark under fötterna (helst 25grader varmt också). Den 10onde februari är jag inbjuden till världens första HD-gala och med anledning av min nominering (vi är 4st) till nordvästra skånes idrottskvinna 2010 får jag vara med. Vilken ära! Vem hade trott det? Dessutom har jag gått och blivit tv-kändis (ok ganska stor överdrift då :)). Nyss hemkommen från Malaysia i dec medverkade jag i en reklamfilm för Frukostklubben (marknadsföreningen) här i stan. Nu har den börjat sändas på TV4 och i morgon är jag gäst i samma program. Det blir en tidig morgon, liksom de flesta mornar den senaste tiden. Jag kommer lägga ut filmen för beskådning i dagarna så håll utkik :)  

ANNONS
Av Camilla Lindholm - 14 januari 2011 15:01

Ibland har man tur, och turen den här gången bestod i att jag fick en släng av halsont precis när jag skulle börja min uppbyggnadsträning. Och vad var nu turen i det kan man undra. Jo, förkylningar kommer åtminstone 1gång per år och ska så göra för att trigga immunförsvaret. Vilken tur att det kom nu och inte i april :)! Nu var det ingen värstingförkylning utan bara halsont. Men halsont betyder 0 träning så jag har varit klok.


Mer trevliga nyheter är att jag blivit nominerad till norvästra skånes kvinnliga idrottare och därmed inbjuden till HD-galan i februari. Kul och smickrande och jag får djupt tacka de som nominerat mig.


Till sist en glädjande nyhet till alla er som läser den här bloggen. Det har inte varit någon hemlighet att jag skarpt gillat x-endurance och vad det gjort för min återhämtning och prestation. Nu kan du köpa 5burkar för 1600 (normalpris 1850) inkl fri frakt. Jag har även några återhämtningstights och strumpor kvar från SLS3. Behöver jag säga att de är grymma att ha innan, under och efter träning:)! Tightsen går tyvärr inte att träna i de har du bara innna och efter och de ger verkligen effekt - inga slappa fejkkompressionslöpartights här inte.


maila eller slå en pling:

www.camillalindholm@mah.se

0733383493

ANNONS
Av Camilla Lindholm - 2 januari 2011 16:16

Såhär dagen efter nyårsdagen känner jag mig hugad att sammanfatta året som gick. Det har sannerligen varit ett turbulent år för mig med höga toppar men dessvärre även djupa dalar av olika slag.

 

Året började med förhoppningar om god träning och ett spännande år. Träningen försenades emellertid av en bristning i vaden, bältros och till sist en dunderinfluensa som varade i två veckor. Precis efter mitt tillfrisknande började jag äta X-endurance och efter det gick prestationskurvan bara rakt uppåt. I mitten av mars åkte jag på träningsläger till Mallorca. Jag kände mig bara starkare och starkare och mot slutet gjorde jag träningstider jag aldrig någonsin varit i närheten av. Med högt självförtroende tog jag mig an årets första tävling, Powerman EM i Holland som jag vann överlägset! Efter samma tävling fick jag även äran att bli Powerman Ambassadör!   


Träningen därefter gick om möjligt ännu bättre och av bara farten vann jag två millopp med tider jag bara vågat hoppas på. Så var det dags för årets första triathlontävling, Challenge Kraichgau. Formen var på topp och jag var så motiverad att åka dit, tyvärr kom jag besviken hem med en 7plats pga en förkylning.


Tiden som följer lyckas jag vinna ett par löptävlingar och i mitten av augusti kände jag mig redo att ta mig an Challenge Copenhagen. Fantastisk lycklig kom jag i mål som 3a, vilket var mitt bästa resultat i en stor internationell Ironman någonsin. Tiden till min nästa tävling, VM i Powerman, Zofingen var knapp så vi valde att chansa med minimal träning för att kroppen skulle hinna återhämta sig.


Tävlingen började utmärkt och jag kände mig stark och återhämtad. Jag gjorde allt enligt regelboken vad gäller pacing och nutrition och ändå kommer förvirringen och tröttheten som en blixt från ovan, bara 7km från mål. Desorienterad ramlar jag över mållinjen som 3a och så småningom förstår jag att orsaken är saltbrist antagligen pga min magåkomma efter Köpenhamn. Ändå är jag är otroligt nöjd med min 3dje placering som vittnar om att min lägstanivå har blivit relativt hög :)!


Säsongen avslutas med en lång och härlig resa till Malaysia och lycklig korsar jag mållinjen i Powerman Malaysia som tvåa, vilket även innebär att jag behåller min totala ledning i Powerman-serien. Jag är rankad 1a. Veckan efter följer jag upp mitt fina resultat med att vinna Penang international 10km på tiden 35.07 Kort efter förlovar jag och Patrik oss på en öde strand i Langkawi.  


Sista tävlingen för året blir Asia Pacific Championship som jag dessvärre måste bryta och efter det har jag haft säsongsvila vilket passar utmärkt då vädret hemma är kallt och snöigt. Jag såg fram emot en lugn och behaglig jul med mina närmaste men tyvärr kantades denna jul av en tragisk och oväntad tragedi inom familjen. Min jul blev ändå så bra som den kunde bli under rådande omständigheter. Årets sista timmar firades med mina fina och lätt galna vänner och jag ser med tillit och spänning fram emot vad 2011 har att erbjuda. I morgon börjar jag träna igen så skål för 2011!    

Av Camilla Lindholm - 7 december 2010 15:53

Asian Pacific Championship skulle bli min sista tävling innan säsongsvilan. Dessvärre drabbades jag några dagar innan loppet av diarre (min mage har inte varit helt ok sedan tävlingen i Köpenhamn och tål inte lika mycket som tidigare) och när jag dagarna precis innan tävling kände mig matt och trött tänkte jag att det inte alls behövde betyda något negativt. Faktum är att ofta känner mig trött inför tävlingar för att sedan vara jättepigg när jag väl kör. Så var det dock inte denna gång. Det fanns verkligen ingenting i kroppen och efter en rad toastopp (undrar hur mycket som ryms i en tarm) samt att min höftböjare började skrika ordentligt valde jag att stiga av trots att jag bara hade en 8-9km kvar.


Nu har jag bara några dagar kvar på semestern och vi har roat oss med att dricka drinkar :), surfa på jättevågar (på magen då :)) samt shoppa loss lite. Tyvärr har vädret varit uselt och vi har faktiskt inte sett solen sen vi kom hit. Men nu har vi skaffat regnrockar (eller något som liknar det) som man kan ha när man kör motorcykel eller bara går omkring. Phuket är verkligen annorlunda mot Malaysia och igår och idag åkte vi in till Patong och blev helt över väldigade va alla turister.

Av Camilla Lindholm - 3 december 2010 04:01

Nu har turen kommit till Phuket och min sista tavling for sasongen. Den har tavlingen ser jag som en bonus och hoppas ha sa kul jag kan, jag ar redan jattenojd over vad jag kunnat prestera har borta. Tyvarr har jag dock lite mekaniska problem med min cykel som jag forsokte atgarda igar, de lyckades inte och jag ska gora ett nytt forsok idag annars far det ga anda.


Vi bor inte i Laguna utan i en ort ca 10km bort, Kamala Beach eftersom alla rum i Laguna var upptagna. Har bor vi pa ett jattefint hotell som Malakoff bokat till oss och vi har ett rum precis vid stranden och hotellpoolen. Klimatet har i Phuket skiljer sig avseevart fran Malaysia ur flera aspekter. Har ar det pensionarsmaffian som satter spelreglerna (vi bor pa den del av hotellet dar inga barn under 12ar tillats). Det ska aven tillaggas att det ar ett hotell med nastan bara svenskar, danskar och norrman.  Bla ar det krig vid frukosten och du far rakna med arga blickar och att bli bortrangd nar du forsokter ta mat. Knuffar de till dig stirrar de bara surt pa dig som att det var ditt fel, du befinner ju dig pa deras omrade. Vi har ett av de 4 rum som ar narmst poolen men nagon solstol har vi aldrig lyckats fa. Har lagger man ut handukarna kl 7 pa morgonen - eller tidigare men sa tidigt har vi aldrig varit uppe. Det trots att vi inte sett solen nagon gang och det duggregnar konstant. Det rader namligen en tavling om vem som kan bli brunast och ar det ingen sol maste man kanske borja sola redan vid 7 for att anda bli brun. Idag svarade vi med samma mynt och jag var overlycklig att jag lyckats roffa at mig ett par stolar sa sent som 8a. Jag tankte att jag skulle ligga och lasa lite aven om det var mulet kan det vara skont. Nar vi kom tillbaka hade tva danska pensionarer slangt bort vara handdukar, det var ju deras stolar!!!!!! Sa nu far vi val trycka pa hotellet istallet hahaha.


Ett annat fenomen upptackte jag igar nar jag skulle simma i en av hotellpoolerna dar barn var tillatna. Jag var dar vid 17tiden ca och inte en manniska fanns varken runt poolen eller i. Jag hade 3pooler att valja mellan och alla var tomma sa jag tog den som hade ett avsnitt bra anpassat for simningen. Jag hoppade och det tog ca 5min innan forsta barnfamiljen hoppade i, 3 min senare hoppade ytterligare en i och lite senare aven en tredje familj. Tror ni att de holl sig vid barnavdelningen, naturligtvis inte. Jag simmade sa nara kanten jag kunde och holl mig inom 1mx25. Alla familjerna valde att bada precis dar och stirrade surt pa mig varje gang jag forsokte slingra mig forbi. Nar jag gick upp noterade jag att de andra tva poolerna (dock ej med raka kanter sa att jag kunde simma dar) fortfarande var tomma.


Naval valet mellan Phuket och Malaysia ar enkelt, jag valjer Malaysia 10ggr om, priserna, manniskorna, vadret, maten......allt.

Av Camilla Lindholm - 30 november 2010 14:47

Igår var vi på djungeltrekking. Det var trevligt sånär som på att det regnade konstant och när guiden bad oss titta uppåt träna mot något speciellt så kändes det som att få ett vattenfall i ögonen. I bilen på vägen hem frös jag som en hund då chauffören likt de flesta här valt att ha AC på max (åtminstone kändes det så). Det är ganska anmärkningsvärt faktiskt hur mycket de gillar AC. I affärer, köpcentrum, bilar, båtar etc är det sjukt kallt. Vid två tillfällen har jag dessutom dragit på mig lite snuva, antagligen pga detta och många här går också och småsnörvlar hela tiden. När jag var i KL så skämtade vi lite om det (med Melody och Adele som organiserade Powerman Malaysia). De som bor i Malaysia vill ha samma (varma) kläder på sig som vi i Europa så därför har de full AC på i bilen, hemmet och på kontoret och skyndar allt vad de kan för att springa in från värmen ut till kylan inne. Vi å andra sidan har värme inne och i bilen och skyndar allt vi kan för att komma bort från kylan ute till värmen inne.


Annars var det idag vår sista dag här på Langkawi så kvällen ägnades åt lite shopping, bla ett par stora vaser till hemmet som kommer skeppas hem till Helsingborg. På vägen hem körde vi igenom en nattmarknad och köpte lite satayspett och mina favoritfrukter, dokong, mangosteen och mango. Faktum är att jag här ätit så många dokonger att jag fått dokongnagel. Jag skalar dem med min tumnagel och gör man det tillräckligt mycket så missfärgas den - blä!


I morgon bär det av till Thailand och Phuket, mer om det då :)!   

Av Camilla Lindholm - 26 november 2010 16:31

firades med ett brickpass följt av ett dopp vid en öde strand. Att den var så öde har nog sin förklaring då tidvattnet fullkomligt stormade in och fick den fina stranden att försvinna på nolltid, men fin var den som ni ser.


Patrik hade fixat en liten pick nick på stranden i solnedgången som fanns där bakom molnen :)! Det var jättemysigt. Sedan åkte vi iväg och åt varsin räka på en si så där 360g. På vägen hem såg vi en krabba med ihopbundna klor - han hade lyckats rymma från restaurangen, hoppat ner på gatan och försökte nu lätt haltande ta sig över den. Till alla skaldjur som ligger i sina glasboxar och sprattlar, det är inte försent ni har fortfarande en chans.  

Här strömmar tidvattnet in......

  och sopar iväg vår fina strand :)   På beachen ätandes mango, dokonger (mums mums) och lite rose.....   Räkan uppäten och vi glada   Patrik gör tummen upp och vill hit fler gånger....


 

Not so läcker med hjälm på huvudet :) 

Av Camilla Lindholm - 25 november 2010 14:21

  På väg upp till toppen av det ena vattenfallet   Patrik försöker leka Tarzan klättra upp i ett plankträd via en lian......  

Lycklig precis innan jag bestämde mig för att bada med stingers........

 

Idag stod det bara simning på schemat men dessvärre varade den simturen inte i mer än ca 10min då jag körde armen i något med långa långa trådar. Jag riktigt kände hur trådarna lindande sig runt armen och tänke typ "nej jävla skit också". Naturligtvis var det en brännmanet av något slag och naturligtvis fick jag vita upphöjda blåsor - IGEN!!!! Fast den här gången under hela underarmen och inte bara på foten. Typiskt jag som verkligen ville simma.......och harig som jag är vågade jag inte simma vidare då jag på den korta tillbakavägen fick ytterligare en tråd på mig på magen.


Med det undantaget så har dagen varit suverän och vi har nu beskådat två av Langkawis vattenfall :)! 

Högst upp var det bara vi som orkade gå.......tydligen

    

Snygg blomma/frukt/ört eller något liknade. Naturens eget trafikljus :)   

Ingen risk för brännmaneter......vad kan det då vara.....en sötvattenskrokodil :)? 


 

Det kan måhända se varmt ut....men dagens sanning är att vattnet är jättekallt....nåja för att vara här (och alla som känner mig vet ju vilken kyckling jag är när det kommer till kallt vatten)

    

Jag gömmer mig bakom ett plankträd......


Presentation

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2012
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

  • Blogginfo.se

RSS

Följ bloggen

Följ Camilla Lindholms tri-blogg med Blogkeen
Följ Camilla Lindholms tri-blogg med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se