Senaste inläggen

Av Camilla Lindholm - 7 september 2010 18:10

IGEN,  och vad kan man säga mer än att det inte alltid blir som man vill eller har tänkt sig och det är väl det som är tjusningen med idrott ;).


Jag åkte ner på torsdagen och möttes av strålande väder och min trevliga homestay familj. Kvällen avslutades med middag för alla homestay familjer och nya bekantskaper - det känns numera som att jag har två homestay familjer. Alla Powermans tävlingar är verkligen något extra i avseendet sammanhållning och ibland känns det som man är ett gäng vänner som åker runt och tävlar mot varandra.


Starten på tävlingen kändes bra och trots att jag tyckte mig öppna mycket lugnare på första löpningen än förra året så gick den snabbare. Ljumsken kändes av men på ett kontrollerat sätt. Även ute på cyklingen tyckte jag att jag tog det lugnare än året innan och det var först på tredje varvet då min ljumske verkligen började smärta som jag fick släppa Erika Csomor och tappade några minuter. Men av cyklen kändes ändå kroppen hyfsat fräsch och det var först en bra bit in på sista varvet som de riktiga problemen kom nästan som en blixt från klar himmel. Allt hade gått enligt plan, när det gällde pacing, nutrition och vätskeintag och ändå började hela världen snurra och marken försvann under mina fötter. Jag har varit trött, varit dehydrerad men inget av det kändes som detta och jag är så ledsen att behöva säga att jag i stort sett knappt tog mig framåt och min tillsynes "givna" 2a plats blev till en ny besviken 3dje plats. Men så är idrott, det gäller att ta sig till målet så fort som möjligt, inte nästan hela vägen och sedan stupa. All lycka till Erika och Jacqueline som båda gjorde ett mycket starkt och väldisponerat lopp. Sen vill jag tacka alla som uppriktigt hejade på mig, både atleter utmed banan och åskådare i publiken. Jag är ledsen att jag inte kunde leverera.


Andy Sutz från Schweiz vann herrklassen och efter prisutdelningen var vi ett helt gäng som gick till den lokala puben och firade hans vinst. Grattis Andy!!! Nu ska jag vila en vecka från träning och även försöka kolla upp mina saltnivåer i kroppen. Det är nog troligt att en Ironman och en envis magsjuka så nära loppet kan ha dränerat kroppen på en del viktiga salter och mineraler.

ANNONS
Av Camilla Lindholm - 31 augusti 2010 20:40

Det börjar onekligen dra ihop sig. På torsdag åker jag till Zurich och därefter vidare till Zofingen och min värdfamilj som jag bodde hos förra året.  Det ska bli jättetrevligt att träffa dem igen. Träningen upp till tävlingen har varit sparsam men det jag kört har känts förvånandsvärt bra. Dock har min höftböjare ömmat en del vid framför allt löpning och förhoppningen är att det ska bli bättre vid vila. Därför kommer jag endast röra på mig mycket sparsamt fram till loppet. 


För övrigt börjar alla bitar falla på plats. Jag har haft en del huvudbry angående vilken utväxling jag skulle köra med och när jag väl bestämt mig fanns ingen sådan kasett att få fram. Ett stort supertack till Richard på Shimano som ändå lyckats få fram den efter att sökt med ljus och lykta efter exakt den kasett jag ville ha. Tack tack.


Vill ni följa tävlingen så gå in på http://www.powerman.ch/, och om ni skrollar ner på frontsidan så finner ni även en intervju med mig. Zofingen lämnar knappast någon oberörd och har skördat många offer :)! Det är onekligen en speciell tävling och extra kul är det att Stefan Ruf, tävlingsledaren, bett mig läsa upp "the athlete statement" (där man lovar att tävlar fair typ) på pastapartyt innan tävlingen.

ANNONS
Av Camilla Lindholm - 22 augusti 2010 15:57

Återhämtningen efter Challenge Copenhagen har minst sagt gått stålande trots magsjuka (ja det var kloakvatten som runnit ner i simvattnet) och idag testade jag att köra lite pace på cykeln och det kändes hur bra som helst. Personligen tror jag att det beror på en mix av bättre tränad tränad Camilla och mina fantastiska kosttillskott, X-endurance. Igår fick även Patrik och jag äran att vara med på Toves och Franks bröllopsfest som blev en härlig tillställning med god mat och aktiviteter. Det var jättemysigt och jag önskar dem ett långt kärleksfullt äktenskap tillsammans.


Nästa tävling på tur är redan om 2ve då jag tänkte ta mig an Zofingen (Powerman VM) för andra gången i livet :)! Förra året chockades jag av den hårda banan. Tyvärr har jag inte kunnat springa så mycket utför som jag velat men å andra sidan vet jag nu mentalt vad som väntar och ser det som en stor fördel. Idag har jag även bokat resa till en helt ny tävling; TriStar Sardinien 222 som går den 3okt. Jag har aldrig varit på Sardinien med de bilder jag sett är oerhört vackra så jag tror att det blir en fantastisk upplevelse med en spektakulär cykling. Jag kommer att stanna en hel vecka så det kommer finnas tid för lite turistande också hoppas jag. Tävlingssträckorna är 2km simning, 200km cykel och 20km löpning. Jag tror att den korta simningen gynnar mig, samtidigt som den korta löpningen inte kommer slita så hårt på kroppen inför Powerman Malaysia då jag kommer behöva vara bra farttränad. Jag tycker nämligen att min toppfart går ner lite när jag tränar för långdistans och eftersom sträckorna i Malaysia är relativt korta och startfältet topp så kommer jag behöva krama ur all fart jag kan ur den här kroppen :)! Av Camilla Lindholm - 19 augusti 2010 11:43

Igår fick jag en genomgång av Torbjörn Mårtensson, knäckte ryggen och fick lite välbehövlig massage. Så idag tog jag mina första stapplande löpsteg och döm av min förvåning när det kändes hur lätt som helst (bortsett från ett lätt illamående och en krånglande mage). Ingen träningsvärk och heller ingen smärta i vaden. Bra återhämtning  är a och o för ett bra resultat och även om jag bara var ute en 30min så lovar det gott, magsjuka eller inte. Dessvärre har jag lyckats smitta ner Patrik med min magsjuka om han nu inte också drack av kloakvattnet. Det roliga är att han så sent som igår gjorde narr av mig och tyckte att jag borde ha kunnat silat oönskade kloakföremål mellan tänderna. Nu har han spytt hela natten (och hållt mig uppe) och deklarerade för någon timme sedan att han var döende, eller åtminstone ville dö. Det är inte utan att jag känner mig lite skyldig till hans misär.....och får väl vara en god sambo och ta hand om honom.

Av Camilla Lindholm - 17 augusti 2010 16:22

I söndags gick Challenge Copenhagen för första gången. Det var en speciell känsla att bara behöva åka över sundet för att tävla en stor internationell tävling som nästan kändes som hemmaarena iom att det var så nära och flera bekanta var med och hejade. Dessutom ställde verkligen köpenhamnsborna upp och hejade, 125 000 åskadare var tydligen på plats. Eftersom Zurich blev inställt pga min krånglande vad var jag extra glad över att komma till start till den här tävlingen. Men det var på håret att hela tävlingen blev inställd. Dagen innan drabbades Köpenhamn av värsta ovädret på 35år och gator och källare svämmade över (kloakvatten). Arrangörerna jobbade livet ur sig och beskrev på morgonen hur tempohjälmarna legat och flytit som båtar på öppet hav i växlingsområdet samt att hela ställningen med 1700 omklädespåsar blåst ner. På simningen kunde man inte lägga ut tillräckligt med bojar eftersom inget höll. Trots det genomfördes tävlingen för att vara ett förstagångsarrangemang på ett strålande sätt.


Extra plus får de på grund av sitt fina omhändertagande av oss proffs, boende på förstaklassigt hotell och otroligt trevligt bemötande för att nämna några exempel. Det borde även vara unikt att CEO:n  (Felix Walchshöfer) för en hel organisation är ute längs med banan och hejar på de aktiva. Både på cyklingen och på löpningen fick jag personlig peppning av bästa slag. Tack Felix :)!


Själva tävlingen började i regn och avslutades i strålande sol. Vattnet låg spegelblankt men höljt i suggestiv dimma så sikten var lite begränsad. Som väntat kom jag efter i simningen och upp ur vattnet var jag 15min efter täten med Lisbeth Kristensen, Hillary Biscay, Rebekah Keat och Belinda Granger. Trots personbästa finns mycket tid att kapa här och tre gånger höll badmössan på att halka av, otroligt irriterande, så nästa gång blir det dubbla badmössor på. Trots att jag råkade köra fel på banan i inledningen (regn, dimmiga glasögon och koner överallt) så avancerade jag upp till en 3dje plats på cyklingen. Arrangörerna hade jobbat hårt för att undvika drafting bla genom att släppa oss i mindre grupper med 5-10min mellanrum ändå förekom det. Bland annat körde jag först om ett par proffsdamer för att sedan bli ifattkörd av dem igen (då draftande bakom nåong age group). Jag valde då att göra en uttryckning vilket jag visste skulle kosta mycket energi. Men jag hade ingen lust att ligga i en grupp där jag själv var den som drog och dessutom riskerade straff. Väl ute på löpningen insåg jag direkt att det inte skulle bli någon 3.00 - tid istället struntade jag i klockan och försökte bara hitta en stadig rytm. Vid ca 32-34km insåg jag att jag inte skulle ha chans på en 2dra placering, men jag är ändå klart nöjd med mitt brons. Löpningen var annars helt fantastisk med

tanke på allt stöd längs banan och alla som skrek och hejade fram mig. Tack alla ni som var där och hjälpte mig fram till målet. Vann gjorde en strålande Rebekah Keat som fullkomligen flög fram.


Resultat:

Rebekah Keat, Australia, 8:54:36
Belinda Granger, Australia +20:49
Camilla Lindholm, Sweden + 32:19

Dessvärre kom firandet av sig iom att jag drabbades av magsjuka med feber och allt som brukar följa med just denna åkomma. Faktum är att jag redan i loppet kände mig lite konstig men reflekterade inte nämnvärt över det, det är nämligen inte så ovanligt att ha ont i magen under en Ironman. Frågan är vad källan är, dåligt mat eller kloakvatten i sjön där vi simmar. Det får jag nog aldrig riktigt veta. Hoppas dock att jag snart är på bättringsvägen så att jag kan börja förbereda kroppen på Zofingen om tre veckor.


Nedan är några bilden före, under och efter :)!


  

Snälla coach kan jag inte få träna redan i morgon - jag mår bra, har bara lite ont i magen (timmarna innan jag börjad spy helt hejdlöst) 

 

Första delen av cyklingen var lite blöt, notera den nylagda vattenpölen till höger


 

Yrvaken denna tidiga morgon? Är man en lite långsammare simmare som jag måste man ha den absolut bästa våtdräkten på marknaden

   

Målgång :) 

Camilla ger high 5 till Magnus Magnoy och Sofie :)!  

   

Någonstans på löpningen. Okej, löp inte som jag med hälen i först och sträckt ben :).


  

En sammanbiten Camilla tar emot vätska av Patrik. Hans kommentar: det var ju inte lönt, hon tog en klunk och kastade den sen, nu får hon ingen mer :)


  Av Camilla Lindholm - 10 augusti 2010 21:16

Jag har i dagarna fått möjlighet att testsimma ett par glasögon från Zoggs. Jag har alltid kört med Speedo tidigare så jag antog utmaningen med spänning. Jag är mycket nöjd dels så vidgas synfältet vilket är kanon när man lämnar bassängpoolen till förmån till hav och sjö, dels så satt de extremt skönt. De höll tätt men satt ändå inte för hårt. Jag kommer definitivt ha dem på mig på söndagens tävling. Är du sugen på att införskaffa ett par så gå in på www.triathleten.se och beställ - de finns i lager och kostar bara en drygt 200kr.


Idag har annars varit en fantastisk fin dag med sol och det är bara att hoppas på en repris på söndag. Träningsmässigt har jag bara hållt igång kroppen med ett par timmar cykel och en 3000m simning. Däremellan har jag hunnit vara lite social med ytterst trevlig långlunch. Tanken var sedan att avsluta kvällen med en videofilm som vi hyrde igår. Tyvärr blev det inte riktigt som vi tänkt då Patrik lyckades bryta tån (i leden bla) helt sjukt illa så att den måste fixeras. Normalt brukar man inte göra så mycket åt brutna tår men i det här fallet var det visst riktigt riktigt illa så det var bara att åka till läkaren - och det tar ju som bekant TID. Det kändes verkligen som ombytta roller då det normalt är jag som brukar klanta till det och vara den som besöker sjukhuset. Lite hypokondrisk kände jag mig allt att befinna mig på ett ställe med bara sjuka människor 6 dagar innan en viktig tävling. Men mest lider jag med Patrik. Han skulle precis ut och springa och har kommit igång riktigt bra med sin löpning när han snubblade i trappen. Nu kan han nog glömma löpning en tid framöver....... 

Av Camilla Lindholm - 8 augusti 2010 22:00

Dagen började med att Patrik surt konstaterade 6.30 på morgonen att "det inte är konstigt att han är allergisk när jag envisas med att släpa hem katter hela tiden". Patrik är allergisk mot katter och hade visst drömt om att jag hittat en tiger som jag glatt släpat hem i tron att jag skulle få behålla den. Det är ingen hemlighet att jag är omåttligt förtjust i dessa härliga självständiga fyrbenta varelser (framförallt vanliga katter då, även om jag tycker att tigrar och andra kattdjur är graciösa och vackra). Det var en dröm naturligtvis från hans sida men även i vaket tillstånd håller han pli på mig genom att hindra mig från att störta fram till okända katter i syfte att klappa dem - vilket jag annars lätt hade gjort och det är ju inte speciellt bra med tanke på hans allergi.


Därefter bar det iväg till Köpenhamn för att provcykla Challenge Copenhagen -banan tillsammans med Niclas Fredin, som även agerade chaufför,  härifrån och Joan Blafoss från Köpenhamn som dessutom agerade som utmärkt vägvisare. Vädret visade inte direkt upp sin bästa sida och när jag i ett desperat försök att verka positiv sa att "jag tror det spricker upp" så började det ösregna på riktigt. Någon mil från starplatsen så fick dessutom Niclas punktering på sitt tubdäck. Eftersom han saknade ett extra däck så fick stackarn lufsa omkring där i spöregnet medan Joan och jag cyklade till bilen.


Jag är bra på flera saker :) men bra lokalsinne har aldrig kunnat stoltsera med. Tack och lov hittade jag dock tillbaka och kunde plocka upp Niclas längs vägen.  Det blev mao en lite mer spännande tur än tänkt. Jag är emellertid glad att jag fick möjlighet att provcykla banan innan nästa söndag. Det finns några tekniska detaljer som kan vara bra att känna till, fast jag hoppas och tror att det bara kommer att vara till min fördel.


I morgon bär det av till Malmö igen för ett nytt besök hos Torbjörn. Förhoppningen är att han ska kunna mjuka upp min vad ytterligare.   

Av Camilla Lindholm - 5 augusti 2010 17:32

Här kommer några bilder från norgeresan som Clas tagit.   Den något kyliga fjord som vi simmade i - eller ska jag kalla vattnet krispigt. Tack Clas för neoprenmössan :)   En löptur uppe på fjället   Fjället   Härlig utsikt ca 1300m upp :)   På fjället

 

Lasse resesällskap och simcoach :) 

   Fantastisk vy över Laerdal :)   Jag och norrmännen på cykeltur - det går uppför, phu  

Clas på fljället 

 

vårt motell till höger och den spegelblanka fjorden rakt fram.  

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se